Räväkästi NHL:ssä aloittaneella suomalaiskomeetalla kirpeä pakkasyö – Aleksander Barkov palasi sairastuvalta pisteille

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers kaatoi kotikaukalossaan Detroit Red Wingsin maalein 5–1. Florida ratkaisi voiton vahvalla toisen erän pelillään, sillä se vei erän maalein 4–1

.Florida johti avauserän jälkeen ottelua 1–0 Chris Tierneyn maalilla. Toisen erän alussa Floridan lähetti karkumatkalle Eetu Luostarinen, joka viimeisteli 2–0-maalin. Se oli Luostariselle kauden seitsemäs osuma.

Luostarisen maalin alusti Aleksander Barkov, joka on toipunut sairastelustaan. Barkov oli edellisen kerran kaukalossa 23. marraskuuta.

Detroitin riveissä ei tällä kertaa nähty suomalaisia, sillä maalivahti Ville Hussolla oli huilivuoro. Puolustaja Olli Määttä oli puolestaan sairastunut.

Tampa Bay karkasi päätöserässä

Nashville Predators taipui Tampa Bay Lightningille maalein 2–5. Ottelu oli kahden erän jälkeen tasatilanteessa, mutta Tampa Bayn vahva päätöserä käänsi ottelun joukkueen eduksi.

Tampa Bayn ykköshahmo oli Brayden Point, joka teki joukkueensa avausmaalin ja lisäksi päätöserässä 3–2-voittomaalin. Pointilla on nyt kasassa tällä kaudella 13 maalia.

Nashvillen suomalaisista hyökkääjät Mikael Granlund ja Juuso Pärssinen jäivät pisteittä. Pärssinen merkautti kolme miinusta tehotilastoonsa ottelun aikana. Räväkästi NHL:ssä aloittaneen hyökkääjän pisteetön putki on nyt venähtänyt kuuden ottelun mittaiseksi. Maalivahdeista Juuse Saros oli pelivuorossa ja torjui ottelussa 27 kertaa.