Helsingin Rautatientorilla järjestetään tällä viikolla jo toistamiseen maakuntien lähiruokaa yhteen kokoava Herkkujen Suomi -tapahtuma.
Lähiruokaa on tarjolla pääkaupungin sydämessä Rautatientorilla 23.-25.8. Paikalle saapuu yli 150 maakuntien lähiruokaherkkuja myyvää yritystä. Herkuista voi nautiskella sekä paikanpäällä että ostaa niitä mukaan kotiinviemisiksi. Kolmipäiväinen Herkkujen Suomi -tapahtuma järjestetään yhteistyössä Syystober-olutjuhlan kanssa.
Ruokatrendejä, maakuntien makuja ja ohjelmaa
Herkkujen Suomi -tapahtuma-alue on jaettu maakuntaosastoihin. Esimerkiksi Lapin osastolla maistellaan porotuotteita, Kainuun osastolla rönttösiä ja Pohjois-Karjalan osastolla karjalanpiirakoita.
Perinteisten makujen lisäksi Herkkujen Suomessa ovat mukana myös uusimmat lähiruokatrendit - näytteilleasettajien joukossa on muun muassa lukuisia maatilajäätelöiden valmistajia, metsien marjojen jalostajia ja tuoremakkaran tekijöitä.

