Rautatientori muuttuu torstaina lähiruokatoriksi

Helsingin Rautatientorilla järjestetään tällä viikolla jo toistamiseen maakuntien lähiruokaa yhteen kokoava Herkkujen Suomi -tapahtuma.

Lähiruokaa on tarjolla pääkaupungin sydämessä Rautatientorilla 23.-25.8. Paikalle saapuu yli 150 maakuntien lähiruokaherkkuja myyvää yritystä. Herkuista voi nautiskella sekä paikanpäällä että ostaa niitä mukaan kotiinviemisiksi. Kolmipäiväinen Herkkujen Suomi -tapahtuma järjestetään yhteistyössä Syystober-olutjuhlan kanssa.

Ruokatrendejä, maakuntien makuja ja ohjelmaa

Herkkujen Suomi -tapahtuma-alue on jaettu maakuntaosastoihin. Esimerkiksi Lapin osastolla maistellaan porotuotteita, Kainuun osastolla rönttösiä ja Pohjois-Karjalan osastolla karjalanpiirakoita.

Perinteisten makujen lisäksi Herkkujen Suomessa ovat mukana myös uusimmat lähiruokatrendit - näytteilleasettajien joukossa on muun muassa lukuisia maatilajäätelöiden valmistajia, metsien marjojen jalostajia ja tuoremakkaran tekijöitä.

Ruoan ja oluen lisäksi Herkkujen Suomessa voi nauttia ruoka-aiheisesta ohjelmasta. Erilaisten tietoiskujen lisäksi paikalla ovat myös esimerkiksi keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen, jotka grillaavat ja keskustelevat ruoasta tunnettujen ruokavaikuttajien kanssa. Ohjelmalavalla nähdään grillaamassa muun muassa apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelhom ja maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Herkkujen Suomen järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -teemaryhmä, Aitoja makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten, jolloin se nousi kertaheitolla Suomen suurimmaksi lähiruokatapahtumaksi. Kaksipäiväisessä tapahtumassa vieraili yli 58 000 kävijää.

Lisätietoja tapahtumasta:Herkkujen Suomi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja