Rauman Lukossa paljastui uusi koronatartunta – mestaripelaaja mahdollisesti altistanut koululaisia kahtena päivänä

Näin Raumalla riehannuttiin Lukon mestaruudesta 1:11
Raumalaiset ottivat ilon irti Lukon mestaruudesta viime viikolla.

Rauman Lukon SM-kultajoukkueessa on todettu toinen koronavirustartunta. Sairastunut pelaaja on Onni Korkka, joka vieraili kahtena edellisenä päivänä kouluissa tapaamassa kannattajia.

Korkan tartuntalähde ei ole selvinnyt jäljityksen yhteydessä. Pelaaja haluaa itse tuoda tartuntansa yleiseen tietoon auttaakseen tartuntojen ehkäisemisessä ja niiden jäljityksessä.

– Sain tänään ikäviä uutisia: koronatesti oli positiivinen ja minulla on lieviä oireita. En tiedä, mistä tartunta on tullut. Haluan kertoa asiasta, sillä olen tietämättäni voinut altistaa kannattajia kouluvierailujen aikana 18.5. Eurajoella tai 19.5. Raumalla, Korkka sanoo Lukon tiedotteessa.

Korkka pyytää erityisesti yhteiskuvissa tai muuten lähietäisyydellä hänen kanssaan olleita tarkkailemaan vointiaan.

– Tartuntatautilääkärit ovat arvioineet tartuntariskin niin pieneksi, että yleisiä karanteeneja ei määrätä, mutta jos oireilet kahden seuraavan viikon aikana, toivon, että hakeudut välittömästi koronavirustestiin. Näin saadaan tartuntaketju katkaistua mahdollisimman hyvin, Korkka kertoo.

Raumalaiset juhlivat viikko sitten ensimmäistä Suomen mestaruuttaan sitten vuoden 1963. Juhlista on jo alkanut näkyä tartuntaketjuja.

Lue myös:

    Uusimmat