Mainos

Rauman keskustassa paloi palloiluhalli

Rauman jalkapallohalli paloi illalla korjauskelvottomaksi. Paloa oli sammuttamassa seitsemän kunnan palokunnat ja satakunta palomiestä. Henkilövahinkoja nopeasti edenneessä palossa ei sattunut.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Rauman kaupungin omistaman hallin vahingot ovat huomattavat, sillä tuhoutuneen tilalle on rakennettava uusi halli, mutta vakuutukset korvaavat vahingot. Halli oli Rauman Pallo-Iirojen kotihalli.

Ohikulkija hälytti palokunnan klo 16:n jälkeen Äijänsuon urheilualueelle, missä sijaitsevat myös uimahalli ja kaksi jääkiekkohallia. Palokunnan saapuessa liekit loimusivat rakennuksen toisessa päädyssä. Tuli levisi nopeasti hehtaarin laajuisessa kaarihallissa.

Palomestari Pasi Engren kertoi, että pian rakennuksen katto romahti alas ja vain toinen pääty törrötti pystyssä. Vieressä sijaitseva uimahalli jouduttiin evakuoimaan ja lähikadut sulkemaan liikenteeltä. Ihmisiä neuvottiin pitämään ikkunat kiinni rankan savunmuodostuksen vuoksi.

-Kyselyihin, oliko palo tuhopoltto, emme pysty vastaamaan. Poliisi on aloittanut tutkimukset, Engren sanoi. Palo alkoi etelänpuoleisesta päädystä ja eteni kohden toista päätyä, jossa sijaitsivat hallin aputilat ja pukuhuoneet. Palon syttymiskohdassa ei ollut teknisiä laitteita. Rauman jalkapallohalli oli puurakenteinen, ja se oli tuettu liimapalkein. Kupolinmallinen katto oli myös palavaa ainetta. Halli oli rakennettu 1980-luvulla. Palon jälkiraivaukset jatkuvat pitkään.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.