Mainos

Ratsastus on yhdessäoloa

Ratsastusta voi harrastaa perheen ja ystävien kanssa tai yksin, omaksi ilokseen tai kilpailumielessä, ulkona luonnossa ja ratsastushallin suojassa. Helpointa ja turvallisinta harrastus on aloittaa Suomen Ratsastajainliiton hyväksymissä ja valvomissa ratsastuskouluissa tai harrastetalleissa, joita on yli 250.

Kursseja ja leirejä järjestetään kaikentasoisille ratsastajille alkeistasolta kilpavalmennukseen, myös tiettyyn lajiin keskittyminen on mahdollista. Opetusryhmiä on eritasoisille aikuisille, nuorille ja lapsille.

Kun valitset hyväksytyn ratsastuskoulun tai harrastetallin, saat pätevän opettajan, opetuskäyttöön soveltuvan koulutetun hevosen tai ponin sekä turvalliset olosuhteet harrastamiselle. Lisäksi tiedät, että hevosten hyvinvoinnista huolehditaan ja sinulle on vakuutusturva mm. tapaturman varalta.

Ratsastajainliiton hyväksynnän saadakseen tallin on täytettävä tarkat kriteerit, joiden toteutumista valvotaan vuosittaisilla tarkastuksilla. Ratsastuskoulussa klassisen ratsastustaidon opetuksesta vastaa ammattikoulutuksen saanut ratsastuksenopettaja tai -ohjaaja. Harrastetallit ovat usein erikoistuneet johonkin ratsastuksen lajiin. Niissä ohjauksesta vastaa hevosharrasteohjaaja tai muu soveltuvan tutkinnon suorittanut henkilö.

Tunneille mukaan

Ratsastustunnin hinnat alkavat noin 20 eurosta, hinnat vaihtelevat talleittain. Hintaan sisältyy ammattitaitoisen opettajan palvelut, turvalliset ja ratsastukseen sopivat puitteet sekä koulutettu ratsu.

Ratsastuksen voi aloittaa ilman suuria välinehankintoja. Tarvitset sopivat jalkineet, kuten leveä- ja matalakorkoiset kengät, esimerkiksi kumisaappaat. Mukavat ja joustavat housut, joissa ei ole hankaavia saumoja, käyvät ratsastukseen parhaiten. Lisäksi on hyvä olla käsineet. Hyväksytyissä kouluissa ja talleissa ratsastus kypärän käyttö on pakollista.

Hae ratsastuskoulu tai talli läheltä sinua: www.nouseratsaille.fi

Teksti: Petra Skarra
Kuvat: Michael Porro / Stal Forstén-Pentti ja Marcus Westermark

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.