Mainos

Raskaita ajoneuvoja kuvattu Kaakkois-Suomessa – Neste kehotti kuljettajia valppauteen

Neste on pyytänyt kuljettajiaan ilmoittamaan raskaiden ajoneuvojen kuljettajien yksityiskohtaisesta kuvaamisesta, vahvistetaan yhtiöstä. Samalla kuljettajia muistutettiin muun muassa autojen ovien lukitsemisesta.

Nesteen turvallisuuspäällikkö Pekka Rahkamaa kertoo, että kuvaamista on heidän tietojensa mukaan ollut Hamina-Kotkan alueella. Asia tuli ilmi viranomaisten kanssa alkuviikolla käydyssä keskustelussa, joita käydään turvallisuusasioista aika ajoin.

Yhteydenotto asiasta tuli alun perin viranomaiselta, joskaan Rahkamaa ei yksilöi sitä tarkemmin. Rahkamaan mukaan keskustelussa ei puhuttu mahdollisesta terroriuhasta, vaan kuvaamisesta yleensä. Kuvaaminen ei tiettävästi ole kohdistunut erityisesti säiliöautoihin, vaan yleisesti raskaaseen liikenteeseen.

– Jos tämmöistä normaalista poikkeavaa valokuvausta tapahtuu ja se kohdistuu meidän eri autoihin, niin haluamme yhtiössä tietää, Rahkamaa perustelee STT:lle.

Rahkamaan mukaan tiedossa on, että moni kuvaa erilaisia liikennevälineitä, kuten lentokoneita ja junia, harrastusmielessä. Normaalista poikkeavana voidaan hänen mielestään pitää sitä, jos joku kuvaa ajoneuvoja poikkeuksellisen kiinnostuneesti ja yksityiskohtaisesti. Tähän mennessä asiasta on tullut yksi ilmoitus.

Rahkamaan mukaan autojen ovien lukitsemisesta muistuttaminen on myös rutiininomainen asia, jota on tehty aiemminkin tänä vuonna.

– Kun auton ovet ovat lukossa, niin se ei ole niin helposti luvatta käyttöön otettavissa tai ei ole mahdollisuutta siihen, että sieltä autosta anastettaisiin kuljettajan tai yhtiön omaisuutta.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Suojelupoliisi kertoo Twitterissä, ettei sen tiedossa tällä hetkellä ole mitään erityisesti rekkoihin liittyvää turvallisuusuhkaa. Sen mukaan Supo ei kuitenkaan voi ottaa kantaa siihen, minkä tahojen kanssa se käy turvallisuuteen liittyviä keskusteluja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.