Turvatoimet Washingtonissa äärimmillään – raskaasti aseistettu mies pidätettiin kongressitalon lähellä

0:46
Katso video: Näin eri puolilla Yhdysvaltoja valmistaudutaan mahdollisiin mielenosoituksiin.

Yhdysvalloissa on jatkettu valmistautumista tulevan presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisiin kovin turvatoimin mellakan jälkeen. Virkaanastujaiset järjestetään Washingtonissa ensi viikon keskiviikkona.

Viranomaiset ovat huolissaan vakavasta turvallisuusuhasta virkaanastujaisten alla sekä viikonlopuksi Washingtoniin suunnitelluissa mielenosoituksissa.

Viranomaiset kertoivat paikallista aikaa lauantaina, että raskaasti aseistettu mies pidätettiin poliisin turvatarkastuksessa Washingtonissa. Poliisiraportin mukaan virginialaismieheltä löydettiin muun muassa käsiase ja yli 500 patruunaa.

Mies otettiin kiinni lähellä kongressitaloa, kun hän yritti päästä poliisin turvatarkastuksen läpi tekaistulla virkaanastujaisten kulkuluvalla. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Liittovaltion poliisi FBI on varoittanut, että kaikkien 50 osavaltion pääkaupunkeihin on suunniteltu aseellisia protesteja tulevien päivien aikana, kertoo muun muassa CNN. FBI:n mukaan eräs ryhmittymä olisi kannustanut ihmisiä ryntäämään hallintorakennuksiin Bidenin virkaanastujaispäivänä.

Osavaltioiden pääkaupungeissa ollaankin kiristämässä turvatoimia hallintorakennuksissa ja niiden ympärillä. CNN:n mukaan Washingtoniin ollaan tuomassa yli 20  000 kasalliskaartin sotilasta virkaanastujaispäiväksi. Myös kulkua kaupungin ydinkeskustassa on rajattu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja