Mainos

Rasilainen ylikapellimestariksi Saksaan

Pori Sinfoniettan päävierailija ja taiteellinen johtaja Ari Rasilainen on nimitetty Rheinland-Pfalzin Valtion- filharmonian taiteelliseksi johtajaksi ja ylikapellimestariksi 1.1.2002 alkaen. Taiteellisen vastuun orkesterista hän ottaa 1.9.2002 .

Rasilaisen sopimus on nelivuotinen ja käsittää vähintään 25 konserttia tai oopperaesitystä vuodessa.

Rheinland-Pfalzin Valtionfilharmoniassa on 96 soittajaa. Orkesterilla on aikaisemmin ollut maineikkaita johtajia mm. orkesterin elinikäinen kunniakapellimestari Leif Segerstam , Christoph Eschenbach, ja viimeksi Theodor Guschlbauer.

Norjan Radio-orkesterin ylikapellimestarin työt Rasilainen jättää vuoden 2002 syksyllä tehden sitä ennen orkesterin kanssa 10-vuotiskonsertin ja kahden viikon kiertueen Kiinaan.

Rasilainen jatkaa Porissa

Ari Rasilaisen aloitti työnsä Pori Sinfoniettassa elokuussa 1999. Hänen sopimuksensa jatkuu edelleen ainakin vuoteen 2004.

Ari Rasilaisen kausi Pori Sinfoniettan päävierailijana ja taiteellisena johtajana on ollut taiteellisesti haastava ja menestyksekäs. Porin kaupungin uusi akustisesti erittäin hyväksi osoittautunut Promenadikeskuksen konserttisali on luonut tälle työlle erinomaiset puitteet.

Ari Rasilaisen suhteet laajaan kansainväliseen taiteilijajoukkoon ovat tuoneet Poriin lukuisia mielenkiintoisia taiteilijavierailuja. Ari Rasilainen on ohjelmistosuunnittelussaan panostanut monipuolisuuteen perinteisten klassisten konserttien rinnalla. Yleisö on saanut tutustua niin viulutaiteilija kuin tangolaulaja Ari Rasilaiseenkin.
Rasilainen on johtanut myös Porin oopperaproduktioita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.