Mainos

Räsänen veitsivälikohtauksesta: Olin yhteydessä poliisijohtoon

Sisäministeri Päivi Räsänen vakuuttaa, ettei pääministeri Jyrki Kataiseen kohdistunut uhkaava tilanne aiheuta huolta. Räsänen on ollut asian tiimoilta kuitenkin yhteydessä ylimpään poliisijohtoon.

Mies veti yllättäen veitsen esiin Turun keskustassa järjestetyssä kokoomuksen vaalitilaisuudessa eilen, mutta pääministerin turvamiehet taltuttivat miehen nopeasti. Poliisin mukaan mies ei käyttäytynyt aggressiivisesti Kataista kohtaan. Räsäsen arvion mukaan tilanne vaikuttaa yksittäistapaukselta, eikä se aiheuta muutoksia valtioneuvoston jäsenten turvallisuusjärjestelyihin.

– Mitään ratkaisuja ei ole vielä kuitenkaan tehty. Vaikuttaa siltä, että kyseessä on yksittäistapaus, eikä laajempaa uhkaa ole olemassa. Tutkinnan valmistuttua selvittelemme, onko valtioneuvoston jäsen turvallisuusjärjestelyihin tarvetta tehdä muutoksia vai ei, Räsänen kertoo MTV3 Uutisille.

Hän on itse tänään matkaamassa Turkuun, jossa hän kampanjoi kristillisdemokraattien kuntavaaliohjelman puolesta. Hän suhtautuu eiliseen välikohtaukseen rauhallisin mielin.

– Hyvillä mielin olen menossa Turkuun, kuten monelle muullekin paikkakunnalle tällä viikolla. Itse en koe pelkoa, enkä suurta huolta, Räsänen selvittää.

Hän itse ei ole joutunut uhkaavan väkivaltatilanteen kohteeksi, mutta myöntää, että kaupungeilla liikkuu häiriintyneitä ihmisiä.

– Minulla on sellainen kokemus, että kaupungilla liikkuu mielenterveysongelmaisia ja päihdeongelmaisia, minkä takia häiriöitä voi tulla. Juopuneita on tullut joskus rähinöimään, mutta ei ole tapahtunut mitään sellaista, jonka olisi kokenut uhkaavana, Räsänen summaa.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan eilisestä välikohtauksesta. Miestä epäillään laittomasta uhkauksesta ja toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.