Rapsakat rapureseptit

Rapujuhlien alkajaisiksi tarjotaan maittavat katkarapusalaatit, -voileivät tai -tapakset ja pääruuaksi pöytään kannetaan herkullisia katkarapuvartaita. Lopuksi pöydästä kerätään tyhjät viinilasit, joista on siemailtu ravun makuun stemmaavaa Sauvignon blanc -rypäleistä tehtyä valkoviiniä.

Ravun nälkään

Valkoviiniä voi suositella lisättäväksi moneen rapuruokaan, jopa pastaan. Tarvitset lisäksi muun muassa limetin mehua, avocadoa, parmesaanijuusto ja tietysti pastaa. Herkullisen lopputuloksen ja reseptin näet täältä.

Tulisesta tykkäävä kiehauttaa hellalla pastat ja paistaa pannussa katkaravut, jotka maustaa chilillä. Katso tomaattipastan ja chili-katkarapujen resepti täältä.

Herkullisia lounassalaatteja saa ravusta taiottua monenlaisia: nuudeli-katkarapusalaatti on iloinen sekoitus papaijaa, suolapähkinöitä, tabascoa ja katkarapuja. Feta-katkarapusalaattitarjoillaan kurkkuveneessä, katkarapu-melonisalaatti puolestaan kauniisti koverretussa meloninkuoressa.

Pienen ravun nälän vievät sieni-katkaraputapakset, joissa sämpylän väliin sipaistaan pekoni-sieni-katkarapuseosta.

Kun kello lyö viisi


Hemmottele työpäivän päätteeksi perhettäsi pähkinäisellä katkarapuwokilla tai itämaisia vaikutteita tihkuvalla katkarapukookoskeitolla. Rapu sopii yllättävän hyvin myös riisiruokiin. Valitse riisi-rapuruoka seuraavista resepteistä: sahramilla maustettu katkarapurisotto, Kikkomanin katkarapupaistos tai riisi-katkarapusalaatti.

Vieraille tarjottavaksi

Tekaise yllätysvieraille vaivattomasti valmistuva katkarapupiiras tai sinihomejuustolla höystetty Britan katkarapupiirakka.

Viikonlopun kiireettöminä tunteina grillissä paistuvat liekitetyt rapuvartaat, niiden kanssa sopii pasta.

Voileipäkakut ovat tuttu näky niin lakkiaisissa, syntymäpäivillä, häissä kuin hautajaisissa. Katkarapuvoileipäkakku ei vain näytä ja maistu makoisalta, vaan on myös hyvin ruokaisa.

Spesiaalivieraille valmistetaan ravusta erikoisempaa herkkua. Se syntyy laittamalla valkosipulilta maistuvaa rapuseosta käärittyjen kuhafileiden sisään. Tilkka viiniä kuuluu lorautettavaksi kuha-raputaskujen päälle. Kalan ystävän kannattaa testata myös seuraava resepti:

Paahdetut siika-katkarapupihvit

Kalaruoat maistuvat mahtavalle kesäauringon paistaessa. Paahdettujen siika-katkarapupihvien kanssa tarjotaan parsaa sekä kananmunakastiketta.

  • 500 g siikaa pieninä kuutioina
  • 100 g katkarapuja hienonnettuna
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl hienonnettua purjoa
  • 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
  • 3 rkl ohrakasta

Paistamiseen

  • voita tai öljyä


Sekoita pihviainekset tasaiseksi taikinaksi. Lorauta ohukaispannulle rasvaa ja anna sen ruskistua hieman. Laita pihvitaikinaa pannulle ja paista pihvit kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Voit jälkikypsentää pihvejä tarvittaessa uunissa.

Kananmunakastikkeen resepti löytyy täältä.


Katso lukuisat rapureseptittäältä.

Lue myös:

    Uusimmat