Mainos

Raportti: Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa alkaa epävarmuuden aikakaudella

Suomi saa Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden tilanteessa, jossa yleinen arktinen politiikka on muuttunut aikaisempaa epävarmemmaksi muun muassa talouden ja turvallisuustilanteen osalta, toteaa tuore raportti.   

Raportin mukaan arktinen yhteistyö ja kansainvälinen hallinta ovat osoittaneet kriisinkestävyyttä, mutta tulevaisuuden yhteistyötä on vaikeampaa ennustaa länsimaiden ja Venäjän kiristyneiden välien takia.   

Suomi ottaa vastaan Arktisen neuvoston kaksivuotisen puheenjohtajuuden toukokuussa. Raportin mukaan haasteena puheenjohtajana toimivalle maalle on varmistaa neuvoston työskentelyn jatkuvuus ja vaikuttavuus. Samaan aikaan puheenjohtajamaan pitää pysyä valppaana ja reagoida Arktisen neuvoston ulkopuolella tapahtuvaan arktiseen ja globaaliin taloudelliseen, poliittiseen, oikeudelliseen sekä ympäristölliseen kehitykseen.  

Tiistaina julkistetussa raportissa tarjotaan tutkimustietoa tukemaan Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden valmistelua ja toteutusta, Suomen arktisen politiikan painopisteiden määrittelyä sekä julkista keskustelua arktisen alueen kehityskuluista.

Raportin on tehnyt Lapin yliopiston Arktisen keskuksen, Ulkopoliittisen instituutin ja Suomen ympäristökeskuksen tutkijoiden muodostama konsortio.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.