Rapeat tattarivohvelit

Täyteläiset ja maukkaat blinit ovat vakiintuneet talviherkuksi. Kokeile vaihteeksi tattarin makuisia happamaan taikinaan tehtyjä vohveleita! Tattarivohvelit tarjotaan blinien tapaan suolaisten lisukkeiden esimerkiksi lohen, sipulin ja smetanan kanssa.

8 kappaletta

  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (200 g) kevyt ranskankermaa (rasvaa 18 %)
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 2½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
  • Paistamiseen:
  • 2 rkl juoksevaa margariinia
  • Lisäksi:
  • mätiä (tai savulohta)
  • sipulisilppua
  • kevyt ranskankermaa tai kermaviiliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa. Myös graavatusta tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti.

VINKKI: Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua. Voit paistaa taikinasta myös pieniä lettuja.

Katso blinien resepti!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat