Mainos

Rantahuviloiden hinnat nousussa

Kiinteistönvälittäjät uskovat rannalla olevien loma-asuntojen ja tonttien hintojen nousevan seuraavan kuuden kuukauden aikana, kertoo uusi kiinteistönvälittäjäbarometri.

Vaikka rantatonteilla seisovien loma-asuntojen hintojen arvellaan nousevan, kuivan maan mökkien kysynnän puolestaan uskotaan olevan vähäisempää ja niiden hintatason uumoillaan pysyvän entisellään.

Välittäjät uskovat suomalaisten loma-asunnon ostajien arvostavan enenevässä määrin rantaa. Välittäjistä 63 prosenttia arvioi järven rannalla sijaitsevien vapaa-ajan asuntojen hintojen nousevan ja joka kolmas pysyvän ennallaan. Ainoastaan neljä prosenttia kyselyyn vastaajista uskoo hintojen laskevan.

Merenrantamökkien hintojen nousua odottaa joka toinen vastaaja ja ennallaan hintojen arvioi pysyvän 47 prosenttia. Vain joka sadas uskoo rantakohteiden hintojen laskuun. Sen sijaan suurin osa vastaajista

uumoilee ilman rantaa olevien mökkien hintojen polkevan paikoillaan.

– Kun korkotaso on alhainen ja tarjontaa on ollut niukasti, aiheuttaa se hintojen kohoamista. Tosin tänä keväänä näyttäisi tarjontakin lisääntyvän rantapaikoissa. Kuivanmaan kohteista on enemmän tarjontaa kuin kysyntää, joten niiden hinnat eivät pääse oikein nousemaan, arvioi Kiinteistömaailman Raaseporin yrittäjä Pasi Saari.

Supersuosikki alle 150 000 euron rantamökki

Vaikka loma-asuntojen taso Suomessa on parantunut viime vuosina roimasti, eniten kysyntää tulee olemaan edelliskesän tapaan kohtuuhintaisista, pienehköistä rantamökeistä. Välittäjistä puolet uskoo suurimman ostohalun kohdistuvan 90 000 - 150 000 euron hintaluokkaan.

Rantakohteiden kauppamäärät kasvavat tai pysyvät välittäjien mukaan ennallaan. Järvenrantakohteiden kauppamäärien kasvua ennakoi joka toinen vastaaja 41 prosenttia uskoo kaupan pysyvän entisellään. Puolet vastaajista uskoo merenrantakohteiden kauppamäärien pysyvän ennallaan.

– Uskon kauppamäärien kasvuun merenrantakohteissa, koska tarjontaa on tänä vuonna enemmän. On mökin ostajia, joiden etsintä on kestänyt niukan tarjonnan vuoksi ehkä vuosia. Nyt kun niitä tulee myyntiin, päätöksiä ollaan valmiit tekemään nopeammin. Ostajakunnan nuorentuessa myös saaristokohteet kasvattavat suosiotaan, pohtii Saari.

Myytävät loma-asunnot kunnittain

Mistä sinä etsit loma-asuntoa? Tilaa oma hakuvahtisi Jokakoti.fi-palvelusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.