Ranskassa puukotuksen uhreiksi joutuneiden lasten tila on vakaa, kertoo pääministeri

Ranskassa Annecyn kaupungissa puukotuksen uhreiksi joutuneet lapset on leikattu ja heidän tilansa on vakaa, kertoi Ranskan pääministeri Elisabeth Borne. Aiemmin hallituksen tiedottaja oli sanonut, että kahden lapsen tila oli yhä kriittinen.

Veitsellä aseistautunut mies haavoitti Alpeilla sijaitsevan kaupungin puistossa torstaina kuutta ihmistä, joista neljä on lapsia. Lapsiuhreista nuorin on 22 kuukauden ja vanhin kolmen vuoden ikäinen.

Presidentti Emmanuel Macron puolisoineen vieraili tänään Grenoblessa, missä lapsista kolme on hoidossa. Neljäs lapsi on hoidossa Sveitsissä.

Hyökkäyksestä epäillään syyrialaista miestä, jolle uutistoimisto AFP:n saamien tietojen mukaan myönnettiin huhtikuussa pakolaisasema Ruotsissa, missä hän oli asunut kymmenen vuotta.

Sivullisen kuvaamalla videolla mustiin pukeutuneen hyökkääjän voi kuulla huutavan "Jeesuksen Kristuksen nimeen".

Syyttäjä Line Bonnet-Mathisin mukaan tapausta tutkitaan murhayrityksenä. Syylliseksi epäillyn pidätystä on jatkettu psykiatrisen tutkimuksen jälkeen.

Viranomaisten mukaan mies oli hakenut turvapaikkaa myös Sveitsistä, Italiasta ja Ranskasta. Miehen turvapaikka-anomus hylättiin Ranskassa viime sunnuntaina, koska hänellä oli jo pakolaisasema Ruotsissa.

Puukotuksen syytä ei vielä tiedetä, mutta syyttäjän mukaan teolla ei ole terroristista motiivia.

Pääministeri Bornen mukaan tiedustelupalveluilla ei ole tietoja miehestä.

Lue myös:

    Uusimmat