Ranskalainen konevuokrausyhtiö teki 970 miljoonan euron ostotarjouksen suomalaisesta Ramirentista

Ranskalainen konevuokrausyhtiö Loxam teki miljoonatarjouksen Ramirentistä 1:58

Euroopan johtava, ranskalainen laite- ja konevuokrausyhtiö Loxam ilmoitti juuri tehneensä julkisen ostotarjouksen kaikista Ramirentin osakkeista. 

Ramirentin hallitus on päättänyt suositella Ramirentin osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä. Ostotarjouksen mukainen Ramirentin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 970 miljoonaa euroa.

– Loxamilla on pitkäaikaista näyttöä vahvasta kasvusta, minkä vuoksi olen vakuuttunut, että Ramirentilla on Loxamin omistuksessa hyvät edellytykset kiihdyttää kasvuaan ja kehitystä, sekä tuoda Loxamin kansainväliseen kattavuuteen tärkeän pohjoismaisen ja itä-eurooppalaisen ulottuvuuden, Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka kommentoi ostotarjousta tiedotteessa.

Ramirentillä on 2 900 työntekijää 294 konevuokraamossa yhdeksässä Pohjois- ja Itä-Euroopan maassa. Vuonna 2018 Ramirent-konsernin liikevaihto oli 712 miljoonaa euroa. Ramirent on listattu Nasdaq Helsingissä.

Vuonna 1967 perustettu Loxam on Euroopan suurin toimija konevuokrausmarkkinoilla erityisesti rakentamisen, teollisuuden, julkisten töiden, palveluiden ja tapahtumien sektoreilla. 2000-luvun alussa Loxam aloitti kansainvälisen laajentumisensa yrityskaupoilla ja avaamalla uusia konevuokraamoja.

Lue myös:

    Uusimmat