Mainos

Rannalle meneminen muuttaa tutkitusti aivojasi – ja ainoastaan parempaan suuntaan

Jos tarvitset vielä yhden syyn lomareissun varaamiseen, tässä se tulee. Ranta ja veden läheisyys tekevät meistä nimittäin tutkitusti onnellisempia.

Lähes jokainen meistä voi allekirjoittaa väitteen sitä, että ajan viettäminen veden läheisyydessä saa olon tuntumaan levänneeltä ja raukealta. Tiede kutsuu tätä luonnon aikaansaamaa reaktiota siniseksi tilaksi, jossa äänet ja tuoksut saavat meissä aikaan rauhallisen, lähes hypnoottisen tilan.

Rannalla oleskelu vaikuttaa kehoomme ja aivoihimme muun muassa seuraavin tavoin.

Lievittää masennusta

Sen lisäksi, että aaltoihin keskittyminen auttaa rauhoittumaan, se selkiyttää ajattelua ja voi jopa auttaa torjumaan masennusta. 

Lisää luovuutta

Veden läheisyydessä aivomme tyhjentyvät arkisista huolista ja murheista. Kun aivot rentoutuvat, uusia ideoita ja ajatuksia alkaa syntyä kuin itsestään.

Tasapainottaa elämääsi

Jotkut tutkijat uskovat, että tekniset laitteet vapauttavat positiivisia ioneja, jotka tekevät olostamme vihaisia ja äkäisiä. Vesi on puolestaan täynnä negatiivisia ioneja, jotka auttavat luonnollisesti torjumaan kaikki laitteiden haittavaikutukset. Pulahtaminen veteen voi siis virkistää monellakin eri tapaa.

Saa unohtamaan murheet

Horisonttiin jatkuvan meren näkeminen voi auttaa meitä laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen. Merta katsellessa ymmärrämme, että tällä planeetalla on olemassa isompiakin ongelmia kuin aamuruuhka tai suhdeongelmat.

Tehostaa liikunnan vaikutuksia

Kuntoilu on tietenkin hyvä tapa parantaa psyykkistä hyvinvointia, mutta veden ääressä lenkkeily kymmenkertaistava liikunnan mukanaan tuomat hyödyt. 

Video: Jos et pääse lomalle, voit lisätä onnellisuuttasi seuraavilla keinoilla. 

1:25

Lähteet: TodaysMama, LifeHack

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.