Rallimestarit Ogier ja Loeb ihmeissään Monte Carlon olosuhteista – lauantaina edessä iso päätös: "Sinne tarvitaan jotain muuta"

Monte Carlo -rallin testierikoiskokeella kaksi ensimmäistä sijaa valloittaneet Sébastien Ogier ja Sébastien Loeb eivät muista koskaan ajaneensa kauden avausosakilpailua vastaavissa olosuhteissa kuin nyt.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Kroatian MM-ralli 18.-21.4.
Pe: EK:t 1-8 klo 9.15 alkaen 
La: EK:t 9-16 klo 8.15 alkaen
Su: EK:t 17-20 klo 8.00 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tämän vuoden Monte Carlo -ralli eroaa normaalista siinä, että huoltoparkki on viikonlopun alusta asti Monacon satamassa. Viimeksi vastaavaa on koettu vuonna 2006. Sen jälkeen huoltoparkki oli pitkään rallin ensimmäiset päivät 140 kilometrin päässä koillisessa, Ogierin kotikaupungissa Gapissa.

Huoltoparkin sijainnista johtuen rallin erikoiskokeet ovat normaalia etelämpänä. Lisäksi lunta on huomattavasti vähemmin kuin normaalisti.

– En muista, että olisin koskaan ajanut Turinia läpi niin, että edes tien sivussa ei olisi ollut lunta. Tämä on kuin asfalttiralli pehmeillä renkailla, Montessa ensimmäisen kerran jo vuonna 2001 ajanut Loeb sanoi torstain lehdistötilaisuudessa.

Rallipiireissä ikonisen maineen saavuttanut Col de Turini, johon Loeb viittaa, löytyy torstai-illan jälkimmäiseltä erikoiskokeelta.

Nuotitusjakson aikana lunta löytyi vain rallin 11. erikoiskokeelta, joka ajetaan lauantaina kahteen kertaan. Mikäli olosuhteet pysyvät samanlaisina, kyseessä voi olla rengasvalintojen kannalta yksi viikonlopun ratkaisupaikoista.

– On selvää, että sinne tarvitaan jotain muuta kuin sileitä renkaita, mutta pitää katsoa, mitä tapahtuu. Osa lumesta voi hävitä. Sekin on syytä muistaa, että 11. erikoiskoe ajetaan kahden muun ek:n jälkeen, eli eiköhän meillä kaikilla ole jossain kohtaa neljä sileää rengasta autossa, Ogier sanoi lehdistötilaisuudessa.

Vaikka valtaosa reitistä on kuivaa asfalttia, rallista ei Ogierin mukaan voi odottaa helppoa.

– Joissain paikoissa on silti jäätä ja kosteutta, ja sileällä renkaalla ei ole koskaan helppo ajaa sellaisten pätkien läpi. Tämä ilta kertoo jo paljon. Nyt on kuivempaa kuin koskaan Montessa, mutta emme silti voi sanoa, että tämä olisi helppo, Ogier sanoi MTV Urheilulle.

Tallikaveri Elfyn Evans on samoilla linjoilla.

– Tämä on Monte. Koskaan ei voi sanoa, että on täysin kuivaa. Olen yllättynyt, mikäli nyt käy niin.

– Aamuisin voi olla mustaa jäätä. Montessa ei ole koskaan mitään täysin varmaa.

Lue myös:

    Uusimmat