Kalle Rovanperälle takaisku aivan kauden kynnyksellä – uudessa autossa riittää kesytettävää: "En ihan hirveästi odota"

Uusi MM-rallikausi ei alkanut Kalle Rovanperän osalta parhaalla mahdollisella tavalla. Rovanperän Toyota hyytyi tienvarteen testierikoiskokeen kolmannella vedolla.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kahden ensimmäisen vedon jälkeen Rovanperän paras aika oikeutti kahdeksanteen sijaan. M-Sportin Adrien Fourmaux tuli omalla kolmannella vedollaan vielä ohi, ja näin Rovanperä oli testi-ek:n yhdeksänneksi nopein.

– Kolmannella vedolla tuli joku tekninen ongelma, ja jouduimme pysähtymään. Auto jäi sinne. Siitä, mikä autoon tuli, ei ole vielä mitään tietoa, mutta nyt kun on vielä aikaa iltaan asti, niin veikkaan, että auto tulee kuntoon. Toivotaan näin, Rovanperä sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Kaksi ensimmäistä vetoa eivät varsinaisesti muuttaneet Rovanperän käsitystä uudesta autostaan.

– Fiilikset ovat vähän samat, mitä testeistäkin jäi. Ei ole ihan helppo olla siinä vauhdissa, missä pitäisi olla. Mutta yritetään parantaa fiilistä ja auton tasapainoa.

Asteikolla 0–100, missä se luotto autoon tällä hetkellä menee?

– Ei se ainakaan sata ole.

Monte Carlo on perinteisesti ollut yksi kauden vaikeimmista osakilpailuista. Olosuhteet voivat käytännössä olla ihan mitä tahansa.

Tällä kertaa tiet ovat kuitenkin poikkeuksellisen kuivia, ja tätä kautta esimerkiksi rengasvalintojen pitäisi olla tavanomaista selkeämpiä. Eikä Rovanperäkään pane asiasta pahakseen, sillä yleensä puhdas ja kuiva tie on ollut hänelle mieluisampi.

Mutta.

– Testi-ek:n jälkeen täytyy sanoa, että en ihan hirveästi odota. Katsotaan, miten tämä lähtee menemään, ja yritetään totta kai tehdä parhaamme.

Lue myös:

    Uusimmat