Rallilegenda Sebastien Loebille huonoja uutisia – Citroenin takaiskulla tuntuvia seurauksia

Rallilegenda Sebastien Loebia ei nähdä ensi kaudella Citroenin kolmosautossa, kertoo Autosport. Taustalla on Citroenin kokema paha takaisku, joka vaikuttaa koko tallin menestymismahdollisuuksiin ensi kaudella WRC-sarjassa.

Citroen menetti taustajoukoistaan Abu Dhabilaisen rajoittajatahon, joka toimi tallin merkittävänä sponsorina useamman vuoden ajan.

Tämän myötä Citroen ei pysty ajattamaan ensi kaudella kolmea autoa WRC-sarjassa.

Asiasta kertoi Autosport, jonka mukaan Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar oli tavannut F1-kauden päätöskisassa Abu Dhabissa ralliprojektin sijoittajia.

Neuvottelut eivät johtaneet sopimukseen kauden 2019 osalta. Pieni positiivinen uutinen on kuitenkin se, että Abu Dhabi olisi palaamassa mukaan vuonna 2020.

Rajoitusvaje johtaa siihen, että ensi kaudella Citroen ajattaa autoissaan vain Sebastien Ogieria ja Esapekka Lappia. Ranskalaistalli on kuitenkin vaikeuksissa valmistajien MM-taulukossa, sillä muut valmistajat ovat ajattamassa kolmansia autoja.

Monissa spekulaatioissa Loebia oli kaavailtu Ogierin ja Lapin rinnalle kolmanneksi kuskiksi, ainakin osaan ensi kauden kisoista.

– Tällä hetkellä, minulla ei ole mitään sopimusta. Olen kuitenkin avoin keskusteluille minkä tahansa tallin kanssa, Loeb sanoi Autosportille.

Rahoitusvaje tietää myös sitä, ettei Mads Östberg palaa Citroenin rattiin ensi kaudella.

Östberg puhui asiasta omalla Facebook-tilillään.

– Kuten kaikki varmaan tietävät, Citroen on päättänyt ajaa ensi kaudella rallin MM-sarjan kahdella kuskilla. Kun kolmatta autoa ei ole, minun viimeinen mahdollisuuteni on katoamassa. Olen hyvin pahoillani ja pettynyt, Östberg totesi.

Östberg korvasi kesken viime kauden Kris Meeken Citroenilla. 

Lue myös:

    Uusimmat