Räjäytetyksi epäillyn kissan kuolemaa tutkitaan eläinsuojelurikoksena Vaasassa – poliisi tarvitsee yleisövihjeitä: "Lähtökohdat ovat haastavat"

Kissan tai akvaariokalan jättäminen yksin viikonlopuksi on laitonta – lemmikkien tahaton laiminlyönti voi johtaa jopa kuolemaan:"Hiljaista arkista kärsimystä" 3:20
VAROITUS! Kuvat voivat järkyttää! Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valvontaeläinlääkäri Auli Koponen kertoo videolla eläinten laittomista laiminlyönneistä.

Työmatkalla ollut nainen löysi Vaasan Kivihaassa viime viikon tiistaina menehtyneen kissan, jonka pää oli pahoin ruhjoutunut, todennäköisesti jonkinlaisen räjähteen seurauksena. Asiaa tutkitaan eläinsuojelurikoksena, mutta asia tuskin selviää ilman yleisövihjeitä.

Pohjanmaan poliisi tiedon asiasta perjantaina, eli muutama päivä löydön jälkeen, kertoo Pohjanmaan poliisin viestintäpäällikkö Mikael Appel.

Poliisi ei ole itse nähnyt kissaa tai löytöpaikkaa, joten tutkinta on lähinnä ulkopuolelta tulleiden tietojen varassa.

– Lähtökohdat ovat haastavat tämän kaltaisissa tapauksissa. Vihjeitä ulkopuolisilta täytyy tulla, kertoo Appel.

Kissan suusta löydettiin merkkejä räjähteestä tai ilotulitteesta

Paikallinen eläinsuojeluyhdistys oli toimittanut kissan pieneläinklinikalle tutkittavaksi löytymisen jälkeen.

Eläinlääkärin tutkimuksessa kissan suusta löytyi räjähteestä tai ilotulitteesta peräisin oleva muovinkappale. Kuolinsyytä ei kuitenkaan pystytty tutkimaan, koska kissan ruumis oli jo mätänemistilassa, kertoi Vaasan eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Maija Raatikainen MTV:lle.

Ei siis ole tiedossa, onko eläin ollut elossa, kun räjähde tai ilotulite on asetettu sen suuhun. Kissa löydettiin Kivihaassa sijaitsevan ostoskeskuksen läheltä.

Poliisi ei pysty vahvistamaan käytettiinkö teossa räjähdettä tai ilotulitetta, koska ei ole nähnyt kissaa.

Kissaa ei oltu sirutettu, joten omistajaa ei pystytä löytämään, ellei hän itse ilmoittaudu. Poliisiin hän ei ole ottanut yhteyttä.

– Mutta sillä ei ole merkitystä, kuka sen kissan omistaa. Se on eläinsuojelurikos, joka tutkitaan muutenkin, Appel toteaa.

Poliisi pyytää tapauksesta tarkemmin tietäviä lähettämään vihjeet osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat