Räjähdys venäläistankin kyljessä: Ukrainan ohjus ehtii vain vilahtaa videolla

Räjähdys venäläistankin kyljessä: Ukrainan panssarintorjuntaohjus ehtii vain vilahtaa videolla 0:28
Katso videolta, miten ohjus räjähtää venäläistankin kylkeen.

Ukrainan armeija on julkaissut videon, jossa se sanoo näkyvän, miten ohjus osuu Venäjän tankin kylkeen.

Videolla näkyy Ukrainan armeijan mukaan 110 mekanisoidun prikaatin toimintaa. Heidän kerrotaan tuhonneen useita hyökkänneitä venäläisvaunuja.

Osuma venäläispanssariin on videolla selvästi nähtävissä, mutta on vaikea sanoa, meneekö tankki käyttökelvottomaksi osuman vuoksi.

Ukrainan armeija julkaisi videon 29. heinäkuuta. Tiedossa ei ole, koska video on kuvattu.

Arviot Venäjän tankkitappiosta Ukrainan sodassa vaihtelevat, mutta tuhoutuneen kaluston määrä on merkittävä.

Ukraina väittää tuhonneensa yli 1 800 venäläispanssaria, kun taas visuaalisen todistusaineiston perusteella Kremlin menetyksiä laskeva Oryx on päätynyt yli 900 tankkiin.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Vaikka Venäjän tankkitaidoille on Ukrainan sodassa naureskeltu, nimesi esimerkiksi Politico-lehden toimittajan haastattelema ukrainalaissotilas heinäkuussa juuri tykit ja tankit suurimmiksi uhiksi.

Ukrainan sota onkin antanut panssarivaunujen potentiaalista vähän valheellisen kuvan, arvioi panssarijoukkojen everstiluutnantti evp. Olli Dahl MTV Uutisille.

– Ongelman yksi juurisyy on, että Venäjän asevoimat eivät ole noudattaneet omaa doktoriiniaan, joka on kehitetty venäläisten panssarijoukkojen käyttöön, Dahl sanoo.

– Vaunujen, saattavan ja suojaavan moottoroidun jalkaväen, pioneerien, tykistön ja ilmavoimien yhteistoimintaa ei ole toteutettu niin kuin pitäisi, Dahl jatkaa.

Laajemmin Venäjän tankkiongelmista voit lukea täältä.

Video: KameraOne.

Lue myös:

    Uusimmat