Mainos

Raja-asemiin iskuja Kosovon ja Serbian rajalla

Nato-johtoiset rauhanturvajoukot ovat sulkeneet Kosovon ja Serbian rajan kahdesta kohtaa laajenevien levottomuuksien vuoksi. Yksi rajanylityspaikka on sytytetty tuleen ja yksi räjäytetty.

Kfor-operaation edustajat eivät kertoneet, minkä maalaisia paikalle lähetetyt rauhanturvaajat olivat. He saivat tilanteen rauhoittumaan.

Tunnelma oli kireä myös esimerkiksi Mitrovicassa, missä Ibarjoen ylittävät sillat yhdistävät keskenään vihamielisten albaanien ja serbien alueita. Kfor-joukkojen on arveltu joutuvan sulkemaan siltoja lähiviikkoina.

Myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana on matkustanut Kosovoon. Päivän mittaisen vierailunsa aikana Solana tapaa presidentti Fatmir Sejdiun ja pääministeri Hashim Thacin.

EU:n ulkoministerit eivät päässeet eilen yksimielisyyteen siitä, tulisiko Kosovon itsenäisyys tunnustaa vai ei. Useimmat EU-maat ovat ilmoittaneet tunnustavansa Kosovon. Ranska ja Yhdysvallat ovat jo tunnustaneet Kosovon itsenäisyyden.

Useimmat EU-maat, myös Suomi, aikovat tehdä niin lähiaikoina. Serbia sanoo vetävänsä suurlähettiläänsä kaikista Kosovon tunnustavista maista. Serbian Washingtonin-lähettiläs kutsuttiin kotiin jo eilen.

Serbiassa valmistellaan mielenosoitusta

Serbian pääkaupungissa Belgradissa suunnitellaan torstaiksi massiivista "Kosovo kuuluu Serbiaan" -iskulauseella pidettävää mielenosoitusta.

Varapääministeri Bozicar Djelic sanoi tv-haastattelussa odottavansa kaikkia marssimaan.

- Lähetämme tärkeän viestin siitä, että niin hallitus kuin oppositio, työläiset, maanviljelijät, virkamiehet, kaikki maamme asukkaat, vastustavat Kosovon itsenäisyyttä, Djelic sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.