Raivostui kadonneesta viinakassista - uhri kuoli nyrkiniskuihin

Korkein oikeus järjesti tänään Oulun käräjäoikeudessa harvinaisen suullisen kuulemisen, jossa käsiteltiin lokakuussa 2010 Limingassa tehtyä henkirikosta.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi kyseisestä henkirikoksesta Mika Kristian Bildon. Hänet tuomittiin helmikuussa 2011tapostayhdeksän vuoden vankeuteen.

Juttu eteni Rovaniemen hovioikeuteen, joka piti tekoa vain törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Se alensi tuomion neljään vuoteen vankeutta.

Korkein oikeus myönsi syyttäjälle valitusluvan. Tänään KKO:n käsittelyssä syyttäjä vaati korkeinta oikeutta uudistamaan vaatimuksen taposta ja palauttamaan Oulun käräjäoikeuden langettaman yhdeksän vuoden tuomion.

Puolustus katsoo, että Rovaniemen hovioikeuden päätöstä ei pidä muuttaa.

KKO on jalkautunut Ouluun vain muutaman kerran aikaisemmin.

"Ehkä se nyrkkeilytaito pysyy"

Tapahtumat lähtivät liikkeelle lokakuisena perjantaina vuonna 2010. Silloin Bildo päätti hankkia viinaa ja ostikin sitä viisi pullollista.

Humalatilansa vuoksi Bildo joutui illalla putkaan.

Seuraavana aamuna asunnolleen palatessaan Bildo ei löytänyt viinaksiaan. Vihan kohteeksi joutui asunnossa asunut uhri, jota Bildo ryhtyi pahoinpitelemään.

Uhri kuoli nyrkiniskuihin, joita tuli yhteensä noin kaksikymmentä päähän, rintaan ja keuhkoihin. Pahoinpitely oli jatkunut useampaan eri otteeseen.

Bildo soitti ambulanssin paikalle vasta tunti, kaksi teon jälkeen. Esitutkinnassa Bildo on myöntänyt nyrkiniskut.

– Myönnän että olen lyönyt uhria niin lujaa, että hän on saattanut kuolla nyrkiniskuihin. Ehkä se nyrkkeilytaito pysyy niin kuin polkupyörällä ajo ja ehkä nyrkin iskuni ovat voimakkaampia kuin tavallisella ihmisellä, totesi Bildo oikeudessa.

Bildo myös väitti, että tänään oikeudessa todistajana kuultu kickboxingia ja thainyrkkeilyä harrastava liminkalaismies olisi potkinut uhria päähän ja ylävartaloon.

Puolustuksen todistajana kuultiin ambulanssikuljettajaa, joka oli yrittänyt elvyttää uhria. Tällä puolustus yrittää osoittaa, että uhrin rintavammat olisivat tulleet pitkään jatkuneesta elvytyksestä, eivät nyrkiniskuista.

KKO antaa päätöksensä tapauksesta myöhemmin kansliatuomiona.

Lue myös:

    Uusimmat