Raiskauksista tuomittua taksikuskia epäillään uusista seksuaalirikoksista – poliisi: Kuvasi osaa uhreista

Miten toimia, jos kuljettaja ahdistelee taksissa? Toimintaohjeet hätätilanteisiin 2:25
Miten toimia, jos kuljettaja ahdistelee taksissa? Toimintaohjeet hätätilanteisiin.

Uusia epäiltyjä uhreja on seitsemän. Helsingin poliisin mukaan tekotapa on samanlainen kuin rikoksissa, joista mies tuomittiin viime vuonna vankeuteen.

Useista raiskauksista vankeuteen tuomittua taksinkuljettajaa epäillään joukosta uusia rikoksia, Helsingin poliisi tiedotti torstaina.

Miestä epäillään muun muassa viidestä raiskauksesta, yhdestä raiskauksen yrityksestä, vapaudenriistosta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Uusia epäiltyjä uhreja on yhteensä seitsemän.

Esitutkinnassa poliisi kävi läpi joukon aiempia selvittämättömiä tapauksia ja avasi tutkinnat uudelleen. Epäillyn jäljille päästiin rikosteknisten tutkimusten avulla, poliisi kertoo.

Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2019–2021. Poliisin kuvaama tekotapa on ollut kaikissa tapauksissa samantyyppinen kuin niissä, joista mies jo käräjillä tuomittiin.

Poliisin mukaan mies on ottanut kyytiin yksin liikkuvia naisia muualta kuin taksitolpalta ja tarjonnut heille alkoholia tai muita päihteitä. Sitten hän on tehnyt naisille seksuaalista väkivaltaa joko autossa tai sitten asunnossa Helsingin ulkopuolella, poliisi sanoo.

Myös kuvasi osaa uhreista

Poliisin mukaan mies myös kuvasi osaa naisista salaa.

– Saimme asianomistajat tunnistettua, kun suoritimme laite-etsintöjä epäillyltä takavarikoituihin tietoteknisiin laitteisiin. Nämä tapaukset eivät edenneet syyteharkintaan, koska salakatselun syyteoikeus vanhentuu kahdessa vuodessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen poliisin tiedotteessa.

Esitutkinta on valmis, ja rikosepäilyt ovat siirtymässä syyteharkintaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Arian Juhana Rezajin, 44, viime vuonna yli kuuden vuoden vankeuteen raiskauksista, vapaudenriistoista ja muista rikoksista. Rikokset tapahtuivat pääosin Helsingissä ja Lohjalla vuosina 2019–2021, ja nuorin uhreista oli 16-vuotias. Käräjillä mies myös tuomittiin kahdesta salakatselusta, koska hän oli oikeuden mukaan kuvannut raiskauksia.

Käräjätuomiosta on valitettu hovioikeuteen, joten tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat