Mainos

Raisiolaisnaiselle 12 vuotta vankeutta lastensa taposta

Raisiolainen äiti tuomittiin 12 vuoden vankeuteen kahden lapsensa taposta.

Turunseudun käräjäoikeus on tuominnut raisiolaisen Terhi Johanna Kurvisen 12 vuodeksi vankeuteen kahden lapsensa taposta. Mielentilatutkimuksen mukaan vuonna 1971 syntynyt Kurvinen oli teot tehdessään täydessä ymmärryksessä.

Kolmivuotias tyttö ja kaksivuotias poika löydettiin kotoaan kuolleina viime helmikuussa. Syyttäjän mukaan äiti surmasi lapset upottamalla heidän päänsä wc:n lavuaariin, ja sen jälkeen kätki heidät puiseen arkkuun. Äiti kertoi löytäneensä lapset arkusta tukehtuneina. Hän kiisti surmat loppuun saakka.

Tapahtumien tarkkaa kulkua ei oikeuskäsittelyssä saatu selvitetyksi. Oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen mukaan tytön kuolinsyy oli hukkuminen ja pojan tukehtuminen. Puolustus oli pyytänyt asiasta lausuntoa myös Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta. Se yhtyi ruumiinavauksen tehneiden patologien lausuntoon kuolinsyistä.

Tytön kuolema voitiin oikeusturvakeskuksen mukaan luokitella henkirikokseksi piilevälöydösten, ylävartalosta löytyneiden verenpurkaumien ja päänahan mustelmien perusteella. Pojan tukehtuminen sen sijaan saattoi olla seurausta myös tapaturmasta. Kokonaistilanteen perusteella kuolema luokiteltiin oikeusturvakeskuksen mukaan kuitenkin henkirikokseksi.

"Varsin tavallinen yksinhuoltajaäiti"


Päätöksessään oikeus toteaa, että mikään käsittelyssä esitetty ei välittömästi osoita naisen surmanneen lapsensa. Mikään ei myöskään viittaa siihen, että hänellä olisi ollut "syy tai halu" surmata lapsensa.

Oikeuden mukaan nainen on "varsin tavallinen yksinhuoltajaäiti", jossa ei ole poikkeuksellisen kielteisiä ominaisuuksia. Oikeus katsoi kuitenkin toteennäytetyksi, että nainen on surmannut lapsensa.

Surmayönä äiti oli talossa yksin kolmen lapsensa kanssa, eikä mikään viittaa siihen, että talossa olisi tuolloin käynyt joku ulkopuolinen. Lapselle surmien teko olisi fyysisesti mahdotonta. Surmia ei oikeuden mukaan voida pitää muuna kuin tahallisina.

Yleisesti ottaen sitä, että äiti surmaa lapsensa, voidaan oikeuden mielestä pitää julmana ja raakana. Rikoslain valossa tekoja ei kuitenkaan voida sellaisina pitää. Mikään ei myöskään osoittanut, että jälkimmäistä surmaa olisi edeltänyt erityinen harkinta, joten tekoa ei oikeuden mukaan voida pitää törkeänä.

Kurvisen avustaja Hannele Kojo ilmoitti valittavansa tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjä Ilpo Lähtinen sanoi perehtyvänsä tuomion perusteluihin ennen kuin päättää valittamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.