Mainos

Raisio Chemicals laajensi tehdastaan

Raisio Yhtymään kuuluva Raisio Chemicals on laajentanut 25 miljoonalla markalla Mietoisissa olevaa hienokemikaalitehdastaan. Nyt tuotanto kaksinkertaistuu, ja tehtaan tuottamia ja paperiteollisuudessa käytettäviä kemikaaleja riittää vientiinkin.

Mietoisten tehdas valmistaa kationisointikemikaaleja, joita tarvitaan muunnettaessa peruna- tai viljatärkkelystä paperiteollisuuden sideaineiksi. Kemikaaleilla tärkkelykseen saadaan positiivinen sähköinen varaus, jonka ansiosta paperitehtaalla tärkkelysmolekyylit ja täyteaineet sitoutuvat paremmin sellukuituun.

Edut ovat sekä taloudellisia että ympäristöä koskevia, sillä kationiset tärkkelykset alentavat paperiteollisuuden kierto- ja jätevesien aiheuttamaa kuormitusta.

Raisio Chemicalsin tärkkelysliikevaihdon arvo oli viime vuonna noin 600 miljoonaa markkaa. Yhtiö on Euroopan suurimpia kationisten tärkkelysten valmistajia noin 30 prosentin markkinaosuudella. Sillä on tärkkelystä jalostavia tehtaita Suomessa Anjalankoskella ja Lapualla sekä lisäksi Belgiassa, Yhdysvalloissa ja Indonesiassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.