Raimo Helmisen TPS on upeassa lennossa – viime otteluiden saldo komeaa luettavaa

Maalikooste: TPS - HIFK 1:36
Maalikooste: TPS-HIFK

Turun Palloseura nappasi keskiviikkona miesten jääkiekkoliigassa viidennen peräkkäisen voittonsa, kun turkulaiset voittivat kotiareenallaan HIFK:n puhtaasti 3–0. TPS:n voiton pohjusti nollapelillään maalivahti Andrei Karejev, jolle kertyi ottelussa 29 torjuntaa. Voitolla TPS nousi sarjataulukossa IFK:n ohi viidenneksi.

– Joukkue on viime peleissä nivoutunut hyvin yhteen ja pystyy tappelemaan voitosta päivä päivältä paremmin, iloitsi TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen.

Viiden ottelun voittoputkessa TPS:n maaliero on ollut 16–4.

HIFK aloitti ottelun pirteästi, mutta avauserän ainoa maali kirjattiin kuitenkin kotijoukkueelle. TPS:n pistenikkari Josh Kestner sai Ruslan Ishakovilta nappisyötön ja ohitti varmasti Frans Tuohimaan IFK:n maalilla.

Markus Nurmi lisäsi kotijoukkueen johtoa toisessa erässä ja juhlisti näin liigauransa kahdettasadatta otteluaan. Päätösluvut sinetöi Lauri Pajuniemi kolmannen erän lopulla.

IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen myönsi, että TPS oli ottelussa askeleen edellä.

– Hyökkäyspelimme jäi pahasti vajaaksi, emmekä pystyneet murtamaan turkulaisten puolustusta, Pikkarainen harmitteli.