Lukko-vahti lähestyy jo jäätävää SM-liigaennätystä – näin keskiviikon kierroksella pelattiin

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua. Raumalla Lassi Lehtinen jatkoi jo jäätäväksi venynyttä nollaputkeaan. Lahdessa KooKoo kairasi voiton – erikoisten vaiheiden keskellä.

Lukko kaatoi keskiviikkona JYPin lukemin 4–0. Raumalaisten puolelta esillä olivat Daniel Audette ja Anrei Hakulinen, jotka molemmat nakuttivat tehot 1+1.

Kotijoukkueen maalilla Lassi Lehtinen nappasi nollapelin 23 torjunnan myötä.

Lehtinen, 21, on pitänyt nyt maalinsa puhtaana 275 minuuttia ja 11 sekuntia. Nollaputki on nyt historian toiseksi pisin. Edellä on vain Justus Annunen (Kärpät), joka piti kaudella 2019–20 maalinsa puhtaana 302 minuuttia ja 5 sekuntia.

Lahdessa Pelicansin ja KooKoon välisessä ottelussa nähtiin yksi hyvin erikoinen käänne. Toisessa erässä KooKoo näytti jo siirtyvän 3–1-johtoon, kun siirretyn rangaistuksen aikana kiekko kimposi Samuli Ratisen kautta sisään.

Tilannetta tarkisteltiin kahdesti videolta. Ensin tuomaristo näytti hyväksyttyä osumaa. Toisen tarkistuksen jälkeen tuomio muuttui.

KooKoo onnistui kuitenkin vielä kertaalleen maalinteossa, ottaen mukaansa 3–1-voiton.