Räikkösen pomo ei vielä harkitse tallimääräyksiä: "Kimi on aina tällainen kauden alussa"

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene pitää vielä toistaiseksi tallimääräykset poissa kisavalikoimistaan. Italialaispomo odottaa Kimi Räikkösen löytävän harmonian autonsa kanssa kauden edetessä.

Ferrarin ja Räikkösen välille syntyi kauden toisessa osakilpailussa Kiinassa epäselvyyksiä, kun talli piti suomalaista aivan liian pitkään radalla kuluneilla eturenkailla. Räikkönen menetti mahdollisuutensa palkintopallille ja taipui Red Bullien taakse viidenneksi.

Sebastian Vettel onnistui aggressiivisemmalla otteellaan käyttämään tilaisuudet hyödykseen ja jatkaa kakkossijansa myötä MM-sarjan jaetulla kärkipaikalla Mercedeksen Lewis Hamiltonin rinnalla.

Ferrarin puheenjohtaja Sergio Marchionne pohti sunnuntain kisan jälkeen, että tallijohdon on mahdollisesti syytä käydä Räikkösen kanssa keskustelua olennaisista asioista, sillä hänen mukaan suomalaisella oli kisassa "muuta tekemistä". Tällä konsernijohtaja viittasi ilmeisesti Räikkösen radioavautumiseen voimayksikön tehojen katoamisesta.

Arrivabene ei ole huolissaan Räikkösen kuumapäisyydestä. Kolmatta kauttaan tiimipomona aloittava italialainen on jo tottunut siihen, ettei kaikki mene suomalaisen kohdalla nappiin heti kauden alkaessa.

– Kimi on aina kauden alussa tällainen, muistatteko? Arrivabene vihjaisee Sky Sportsille.

Ferrari on pitänyt tarkasti huolta siitä, että kuskit saavat keskenään samanlaisen kohtelun. Sen enempää heitä ei ole tarvinnut ohjeistaa marssijärjestyksistä, sillä kuskit ovat itse tienneet, milloin toisen vauhti on niin paljon parempi, että tämä kannattaa päästää suosiolla edelle.

– Olemme hyvin varhaisessa vaiheessa kautta. Kuskit tietävät hyvin sääntömme ja ovat sitoutuneet niihin, Arrivabene linjaa.

– Olen varma, että jos löydämme itsemme taistelemassa maailmanmestaruudesta – nyt on liian aikaista puhua siitä – teemme silloin päätöksemme. Jokainen kisa on oma tarinansa, mutta Bahrainista tulee hauskaa. Katsotaan.

Lue myös:

    Uusimmat