Räikkösellä yksi iso kysymysmerkki Meksikossa

Kimi Räikkönen nostaa Meksikon uusitun F1-radan korkean sijainnin yhdeksi isoksi tekijäksi viikonloppua ajatellen.  

Rata on Räikköselle siinä mielessä uusi, että hän on tutustunut siihen muiden kuskien tavoin ainoastaan simulaattorissa. Edellisen kerran Meksikossa on kisattu vuonna 1992.  

– Ollaan me tätä kisaa varten jonkin verran (oltu simulaattorissa), jotta tietää mihin suuntaan rata menee. Aina se on vähän erilainen sitten (radalla) miltä kaikki yksityiskohdat näyttävät, mutta kyllä siitä käsityksen saa. Huomennahan se nähdään sitten, Räikkönen totesi MTV Sportille torstaina.   

Räikkönen ei näe itse radassa mitään erikoista, mutta radan korkeus merenpinnasta (noin 2 200 metriä) arveluttaa.  

– Se vaikuttaa aika paljon pitoon, tehoon ja kaikkeen muuhunkin. Vaikutusta on laskelmoitu ja vähän arvailtu, mutta huomenna sen sitten näkee, suomalaiskuski huomauttaa.  

Ovatko kuskit sitten kovemmilla fyysisesti ohuemmassa ilmanalassa? 

– En usko, että se hirveästi muuttaa. Enemmän se on just sitä, että autoissa on paljon vähemmän downforcea, vaikka olisi täydet siivet. Ne ovat sellainen asioita, jotka muuttavat aika paljonkin sitä kokonaistilannetta. Voi olla suhteellisen liukasta tuolla.      

Lisää Räikkösen ajatuksia Meksikon kisaviikonlopusta yllä olevassa videossa, jossa hän arvioi myös omaa suoritustaan tällä kaudella. 

Meksikon kisaviikonlopun tapahtumat käynnistyvät perjantaina vapailla harjoituksilla, ja niitä voi seurata suorina lähetyksinä MTV Maxilla ja MTV Katsomossa  

TV-ohjelmat: Formula 1

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Lisää TV-lähetyksiä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja