Räikkönen: Se on pelottavampaa, että kilpailin Verstappenin isää vastaan

Red Bullin teini-ikäinen kuljettaja Max Verstappen ja Ferrarin Kimi Räikkönen järjestivät huikean voittokamppailun Espanjan F1-kilpailussa sunnuntaina.

Verstappenista tuli F1-historian nuorin voittaja, kun hän piti Räikkösen takanaan. Mielenkiintoisen kaksikon kamppailusta teki myös se, että vastakkain olivat sarjan nuorin ja vanhin kuljettaja.

- Me kaikki tiedämme, että Max on hyvä kuljettaja ja hän on nyt hyvässä tiimissä. Ja nyt sattui käymään niin, että nuorin ja vanhin olivat vastakkain. Kilpailin aikoinaan hänen isäänsä vastaan. Se kuulostaa itse asiassa vieläkin pelottavammalta. Formula ykkösissä! Mutta näin se menee, Räikkönen viittasi Max Verstappeniin isään Jos Verstappeniin kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Räikkönen kyttäsi yli 20 kierroksen ajan Verstappenin tuntumassa ohituspaikkaa, mutta ei pystynyt kunnolla haastamaan hollantilaiskuljettajaa.

- Se on aina pettymys, jos ei voita. Mutta jos pääsee näin lähelle, eikä voita, sitä on vieläkin vaikeampaa hyväksyä.

Räikkönen huomautti, että Ferrari olisi voinut saada kisasta toista ja kolmatta sijaa heikommankin tuloksen. Räikkönen ja Vettel hyötyivät muiden tapaan Mercedeksen Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin avauskierroksen kolaroinnista. Lisäksi suomalaiskuljettaja sai surkean lähdön, kun Räikkösen auto suti lähtöruudussa hänen vapauttaessaan kytkimen.

- Onneksi pystyin väistämään muita kolmosmutkassa enkä menettänyt liikaa aikaa. Tässä olisi voinut käydä todella paljon huonommin, Räikkönen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat