Räikkönen: Pakko pelata uhkapeliä

Ferrarin F1-talli on saanut osakseen kritiikkiä siitä, että lähetti autonsa Japanin GP:ssä välikelin renkailla märälle radalle.

Ferrari-kuljettaja Kimi Räikkönen puolustaa rengasvalintaa sillä, että Ferrarin oli kokeiltava jotain erilaista lyödäkseen edellään MM-pisteissä ja lähtöruudukossa olleet McLarenit.

- Tietty oli se riski, kun lähdettiin niillä intermiiditeillä liikkeelle, mutta hei, meidän oli pakko pelata sillai uhkapeliä. Kun McLarenit oli meidän edessä, mestaruuden kannalta meidän olis ollut pakko päästä niiden kummankin ohi. Silloin täytyy yrittää jotain erilaista kuin silloin, jos oot kärjessä ja yrität vaan olla häviämättä lisää pisteitä, Räikkönen perusteli virallisilla nettisivuillaan.

Räikköstä harmittaa Japanin GP:n suhteen se, ettei Ferrari saanut ajoissa tietää, että lähdössä on tuomariston päätöksen mukaisesti käytettävä välikelin renkaiden sijaan täyden sadekelin renkaita. Räikkönen joutui näin renkaidenvaihtoon jo kolmannen kierroksen jälkeen.

- Mä uskon yhä, että meillä olisi vauhti riittänyt Japanissakin voittoon saakka. Ei se niihin oloihin ratkennut. Me vaan ei päästy edes yrittämään, kun yhtäkkiä tuli sellainen uusi sääntö, ettei alussa saakaan käyttää kuin sadekumeja. Oli hirvee hetki, kun talli ilmoitti, että tuu sisään ja vaihda renkaat tai tulee musta lippu, Räikkönen kertasi.

Räikkönen myöntää McLarenin Lewis Hamiltonin mestaruuden olevan jo lähes saletti, mutta yrittää silti vaikeuttaa Hamiltonin mestaruuden varmistumista.

- Meillä on enää vähän toivoo, mutta sekin on parempi sillai, kun jos ei ois toivoo enää yhtään. Yritetään yhä täysillä, että voitettaisiin nämä kaksi viimeistä kisaa, Räikkönen kertoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat