Bottas tehnyt hämmästyttävää jälkeä Kanadassa – tulokaskauden ihmeteosta lähtien

Montrealin vauhdikas F1-rata on ollut tilastojen valossa Valtteri Bottakselle kaikkein vahvin kisapaikka neljän vuoden F1-uran aikana.

MAINOS

Kanadan F1-viikonloppu C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 16.55 ja klo 20.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 16.55, aika-ajo klo 19.55
Sunnuntai: Kanadan GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Ennen siirtymistään Mercedekselle Bottas ehti saavuttaa Williamsin kuskina yhdeksän palkintosijaa, joista kaksi tuli juuri Montrealista. Kolmossijat tulivat lisäksi vuosina 2015 ja 2016, jolloin Williamsin taso alkoi tasaisesti laskea suhteessa kilpailijoihin.

Viime kaudella hän palasi palkintokorokkeelle pitkän tauon jälkeen juuri Kanadassa ja saavutti siellä kauden ainoan pokaalinsa. Nyt Mercedeksen kalustolla suomalaiselta voidaan odottaa vahvaa viikonloppua.

– Kyllä nyt vähintään pitää paremmaksi laittaa. Yksi voitto on vasta tähän asti tullut ja toinen olisi mukava, muttei niitä viitsi liikaa miettiä, Bottas ennakoi C Morelle torstaina.

Kisojen lisäksi Bottas on onnistunut Montrealissa myös aika-ajoissa. Hän on startannut kisaan kolme kertaa kakkosrivistä ja näistä ensimmäinen tuli varsinaisella shokkitempulla kostealla radalla vuonna 2013, jolloin Williams kuului koko sarjan heikoimpiin talleihin. Mikä radasta tekee niin sopivan suomalaiselle?

– Hyvä kysymys, en oikein itsekään tiedä. Täällä on vain aina mennyt hyvin ja olen päässyt nopeasti rytmiin heti ensimmäisestä vuodesta lähtien, Bottas pohtii.

Jutun videolla Bottas puhuu Mercedeksen tekemistä havainnoista heikosti sujuneen Monacon GP:n tuloksia analysoitaessa.

Lue myös:

    Uusimmat