Räikkönen F1:n vanhin paalupaikkamies 20 vuoteen

Kimi Räikkönen saavutti Monacon GP:n paalupaikan 37 vuoden ja 222 päivän iässä. Tämä tekee hänestä F1:n vanhimman paalupaikkamiehen viimeksi kuluneen 20 vuoden aikana.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Monacon GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Edellisen kerran tätä vanhempi kuljettaja starttasi paalupaikalta Saksan GP:ssä 1997, kun kärkiruudun valtasi Itävallan Gerhard Berger, joka oli tuolloin 37 vuoden ja 334 päivän ikäinen.

Räikkönen ei vielä aivan saanut nimiinsä vanhimman paalupaikkamiehen Suomen ennätystä, sillä se pysyi yhä Keke Rosbergilla, joka saavutti ykkösruudun 11 päivää Räikköstä vanhempana Saksan GP:ssä 1986. Jo kahden viikon kuluttua Räikkösen ikä riittäisi siis ohittamaan Keken tässä tilastossa.

Räikkönen on nyt F1-historian 12:nneksi vanhin paalupaikkamies. Kaikkien aikojen vanhimpana paalupaikalle on ajanut Italian Giuseppe Farina Argentiinan GP:ssä 1954. Hän oli tuolloin peräti 47 vuoden ja 79 päivän ikäinen, joten Räikkösen pitäisi jatkaa F1-uraansa vielä kymmenen vuotta saadakseen mahdollisuuden yltää tämän tilaston ykköseksi.

Räikkösen pitkästä F1-urasta kertoo omaa kieltään se, että hän on nyt kärkipäässä sekä lajin historian nuorimpien paalupaikkamiesten että vanhimpien paalupaikkamiesten tilastoissa. Ensimmäisen paalupaikkansa Räikkönen saavutti kaudella 2003, jolloin hän oli 23 vuoden ja 255 päivän ikäinen. Tämä teki hänestä kaikkien aikojen yhdeksänneksi nuorimman paalupaikkamiehen.

Tilastojen lähde: F1-ruutu

1:31

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja