Rahoittajia löytyi, HIFK:n kiinalaisomistaja siirtymässä syrjään – "Neuvottelemme pienestä kipurahasta"

Veikkausliiga-seura HIFK on siirtymässä kotimaiseen omistukseen. Toimitusjohtaja Christoffer Perret kertoo MTV Urheilun haastattelussa, että seura on onnistunut löytämään uusia rahoittajia. Viime vuoden toukokuussa enemmistön seurasta ostanut kiinalainen Lucas Chang Jin on siirtymässä sivuun, mutta nimet puuttuvat vielä paperista.

– Nyt neuvottelemme pienestä kipurahasta, millä edellinen omistaja lähtisi ja neuvottelemme siitä, onko mitään kytköksiä jatkossa vai ei. Homma jatkuu, siltä nyt näyttää. Rahoittajia on löytynyt, Perret sanoo.

HIFK sijoittui runkosarjan jälkeen katkaistussa Veikkausliigassa kahdeksanneksi. Perretin mukaan tavoitteet ovat paljon korkeammalla. Ensin täytyy kuitenkin turvata liigalisenssi ensi kaudelle. Perret uskoo asian rahoituksen löytymisen jälkeen ratkeavan. 

– Luotan siihen. Nyt kun iso asia on ratkennut ja rahoitus kunnossa, en näe syytä, miksi se evättäisiin.

Perret uskoo, että seurojen kustannukset tulevat putoamaan tulevilla kausilla. Tulevaa lähdetään rakentamaan maltilla uusien omistajien kanssa.

– Nyt ruvetaan juttelemaan tulevien omistajien kanssa, minkälaisella budjetilla mennään. Nyt olis tärkeätä meille se, että rakennetaan maltillisesti, pitkäjänteisesti ja saadaan vihdoinkin oma talous kuntoon, Perret sanoo.

– Ensi vuosi voi olla osittain koronavuosi, on hyvä olla varovainen, mutta kyllä IFK haluaa olla sielä yläkastissa taistelemassa europaikoista.

Perretin mukaan aloite omistajanvaihdokselle lähti kiinalaisomistajalta. Koronapandemia on iskenyt myös Changin Jinin bisneksiin.

– Oli pelaajakauppoja ja muita, jotka jäivät saamatta. Meillä oli tietty sopimus, jonka mukaan hänen pitäisi investoida jatkossakin lisää rahaa. Hänen näkökulmastaan sitä ei kannata tehdä. Pelaajakauppojen summat menevät alas, se ei ole yhtä houkuttelevaa kuin oli.

Perretin mukaan Chang Jin ehdotti yhtenä vaihtoehtona, että HIFK:sta tulisi enemmän tanskalaisen Vejlen kakkosseura. kiinalainen omistaa myös Vejlen.

– Siihen ei tietenkään haluttu suostua.

HIFK tunnetaan intohimoisista kannattajistaan. Se on tuntea myös toimitusjohtaja. Perret kertoo, että palautetta on tullut ja se on ollut monimuotoista.

– Yksi on, että "toimitusjohtaja painu johonkin", seuraava on, että "mitä tahansa, kunhan saadaan ulkomainen omistaja ulos" ja kolmas laatuaan on ollut "kyllä me tästä selvitään", Perret sanoo.

– Pääviesti ollut, että nyt on tilaisuus saada tämä takasin omiin käsiin ja nyt halutaan yhteisöstä löytää se voima.

Lue myös:

    Uusimmat