Mainos

Rahoittaako venäläinen pakotepankki SRV:n Fennovoima-hanketta?

Rakennuskonserni SRV:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Ojala kertoo, että venäläinen Sperbank ei ole yhtiön Fennovoima-osuuden rahoittajana.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että SRV lähtee mukaan Fennovoimaan sekä omistajana että projektinjohtajana. SRV:n antama rahoitussitoumus vastaa 1,8 prosenttia Fennovoimasta. 

SRV:llä on kuitenkin asiakassuhde Sperbankiin, joka löytyi taannoin myös kiistellyn kroaattifirman Migrit Solarna Energijan taustalta. 

– Sperbank on ollut mukana rahoittamassa hankkeitamme Venäjällä, mutta tässä se ei ole mukana, Ojala sanoo. 

Vuosi sitten uutisoitiin, että SRV oli sopinut Sperbankin kanssa noin 100 miljoonan euron rahoituksesta pietarilaisen Okhta Mall -kauppakeskuksen rakentamiseen. Lisäksi Sperbank on lainoittanut toimistotalohanketta Moskovassa. 

Toimitusjohtajan mukaan Fennovoima-hankkeen kaltainen omistaja-sijoittajamalli on yhtiölle strateginen valinta ja tuttu jo aiemmista projekteista.

Siitä, miten SRV oman Fennovoima-siivunsa rahoittaa, ei ole vielä tarkkaa tietoa. Ojala viittaa hankkeen pitkään kestoon.  

– Myös pääoma sitoutuu tähän pitkän ajan puitteissa. Se varmaan hoidetaan meidän yleisrahoituksestamme. 

Kroatialaista Migritiä esitettiin Fennovoimaan täydentämään kotimaisten sijoittajien omistusosuutta. Työ- ja elinkeinoministeriö kuitenkin tyrmäsi hankkeen, kun kävi ilmi, että Migritin taustat johtivat Venäjälle ja rahoituksen oli määrä tulla Sperbank Europesta. Sen venäläinen emoyhtiö on EU:n ja Yhdysvaltain pakotelistalla Venäjän Krimin-toimien takia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.