Mainos

Migrit-sotkun marinoima Engman sai lähteä Fennovoimasta – yhtiö: Ei siitä ristiriitaa syntynyt

Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtajana toiminut Elina Engman jättää yhtiön. Yhtiön uusi toimitusjohtaja on Jussi Lehto, joka jatkaa myös Keravan Energian toimitusjohtajana.

SF:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Laukkanen myönsi STT:lle perjantaina, että Engman irtisanottiin. Lehto istuu myös yhtiön hallituksessa. Laukkasen mukaan Lehto ei ole väliaikaisratkaisu vaan hän jatkaa molempien yhtiöiden toimitusjohtajana.

– Osakashankintavaihe on loppusuoralla, joten pääomistajan rooliksi jää valvoa hankkeen etenemistä. Se ei hallituksen käsityksen mukaan vaadi päätoimista toimitusjohtajaa, Laukkanen sanoo.

Voimaosakeyhtiö SF on Fennovoiman pääomistaja ja emoyhtiö.

"Migrit-kuvio ei vaikuttanut"

Fennovoiman omistajakuvion rakentaminen on ollut kiharainen prosessi, josta ei ole käänteitä puuttunut.

Kesäkuun lopussa kroatialainen Migrit Solarna Energija esiteltiin Fennovoiman uutena kotimaisena omistajana. Suomen työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) kuitenkin ilmoitti, ettei kroatialaisyhtiötä voida lukea tähän joukkoon. Laukkasen mukaan Migrit-kuvio ei vaikuttanut Engmanin luottamukseen.

– Elina Engman toteutti Migrit-asiassa yhtiön hallituksen tahtotilaa, joten ei siitä ristiriitaa syntynyt, Laukkanen sanoo.

Fennovoiman ydinvoimahankkeelta vaaditaan yli 60 prosentin omistusta EU- tai Eta-maista, jonka yhtiö sai kokoon elokuun alussa. Tämä omistus on kanavoitu Voimaosakeyhtiö SF:n kautta.

Keskon tytäryhtiö Kestra Kiinteistöpalvelulla ja Voimaosakeyhtiö SF:llä on yhä erimielisyyksiä rahoituksesta ja omistusosuuksista.

– Me laskemme Kestran osakkaaksi, mutta siitä on erimielisyys. En osaa sanoa aikataulua, koska asia ratkeaa, Laukkanen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.