Rahkapiirakka

Ohutkuorinen, paksutäytteinen rahkapiirakka on perinteinen venäläinen resepti. Rahkapiirakka on perinteistä pääsiäisajan herkkua, mutta hyvää milloin vain. Tällä viikolla valmistetaan rahkapiirakka pyöreään piirakkataikinaan perinteisellä uunissa paistettavalla täytteellä.

Pakasteena myytävä makea Pyöreä Piirakkataikina on laktoositon, pyöreän muotoinen taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.

Tarvitaan:

n. 26-28 cm:n pyöreä, syvä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte:

2 tlk maitorahkaa (500 g)

1 tlk kermaa (2 dl)

3 munaa

½ dl sokeria

1 sitruunan kuori

½ dl sitruunamehua

1-1½ dl rusinoita

Tee näin:

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, syvän ja korkeahkoreunaisen piirakkavuoan pohjalle ja ylös reunoille tasaisesti.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan, sitä tulee reilusti eli siis paksulti. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40-50 min. Tarjoile esim. kermavaahdon ja vadelmahillon tai tuoreiden vadelmien kanssa. Koristele pääsiäisen aikaan pääsiäisrakein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat