Mainos

Rahastosäästäjän tiedoissa pahoja puutteita

Rahastosijoittaminen on suosittua, mutta päätökset tehdään hatarin perustein. Finanssialan Keskusliiton FK:n teettämän tutkimuksen mukaan moni ei tiedä, millaisia sijoitusrahastoja omistaa. Rahastotuottojen verotus on monelle hämärän peitossa samoin kuin sijoitusrahastoihin liittyvät kulut ja palkkiot.

Eri tutkimusten mukaan noin 20 prosenttia suomalaisista omistaa rahastosijoituksia, joita on hajautettu kolmeen eri rahastoon.

Rahastoihin sijoitetaan tyypillisesti pahan päivän varalle tai eläkeaikaa varten. Tuoton tavoittelu on vasta kolmanneksi tärkein syy.

Sijoitusrahaston valinnassa painaa eniten pankin tai rahastoyhtiön suositus. Seuraavaksi yleisimmin rahasto valitaan, jos sijoituksen saa muutettua helposti rahaksi.

Suomalaiset kotitaloudet omistavat sijoitusrahastoja yhteensä noin 20 miljardilla eurolla, mikä noin 37 prosenttia sijoitusrahastojen koko pääomasta. Kotimaisten sijoitusrahastoja oli viime vuoden lopussa 482.

Sijoitusrahastotutkimuksen toteutti Finanssialan Keskusliitolle Otantatutkimus Oy. Tutkimuksessa haastateltiin 423 henkilöä, joilla oli henkilökohtaisia rahastosijoituksia.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.