Rahaa kerjännyt mies yritti raiskata kehityshäiriöisen naisen metsikössä keskellä päivää

Hovioikeus kumosi rahaa kerjänneen miehen tuomion raiskauksesta ja tuomitsi tämän sen sijaan raiskauksen yrityksestä Espoossa viime syyskuussa tapahtuneeseen seksuaalirikokseen liittyen.

Tapauksessa 45-vuotias rahaa kerjännyt mies oli tavannut Leppävaaran juna-asemalla 19-vuotiaan kehityshäiriöisen naisen. Kerjäämisyrityksen jälkeen mies oli taluttanut naisen lähistöllä olevaan metsään, jossa mies oli yrittänyt yhdyntää.

Mies kertoi, että hänen peniksensä ei ollut naisen sisällä, vaan hän oli saanut siemensyöksyn ennen yhdyntää. Nainen ei osannut varmuudella kertoa, oliko penis ollut hänen emättimensä sisällä. Erinäisten DNA-todisteiden valossa oikeus katsoi, että tunkeutuminen sukupuolielimeen jäi näyttämättä.

Oikeus katsoi naisen lamaantuneen

Mies kertoi oikeudessa, että hän oli olettanut naisen olevan halukas seksiin, koska tämä ei ollut huutanut tai vastustellut tekoa fyysisesti.

Oikeus katsoi naisen olleen lamaantunut, ja tämän toiminta oli hänen kehityshäiriönsä huomioon ottaen tälle tyypillistä. Tapauksessa todistaneen poliisin mukaan naisen kehityshäiriö oli nopeasti pääteltävissä tämän kohdatessa.

Miehen kertomus katsottiin epäuskottavaksi

Hovioikeuden mukaan miehen on pitänyt ymmärtää naisen puhumattomuudesta ja passiivisuudesta, että tämä oli sellaisessa puolustuskyvyttömässä tilassa, jossa ei pystynyt ilmaisemaan tahtoaan.

Oikeus ei pitänyt uskottavana miehen näkemystä siitä, että kanssakäymiselle oli molemminpuolinen hyväksyntä.

– Hovioikeus pitää hyvin epäuskottavana, että 19-vuotias asianomistaja olisi yhteisymmärryksessä suostunut harjoittamaan seksiä entuudestaan tuntemattoman 45-vuotiaan ulkomaalaisen miehen kanssa, joka on juuri kerjännyt häneltä rahaa ja jonka kanssa hänellä ei ole ollut yhteistä kieltä, tuomiossa todettiin.

Lisäksi oikeus piti merkityksellisenä, että teko tapahtui keskellä päivää vilkkaan juna-aseman läheisessä metsässä, jossa mahdollisuus ulkopuolisen paikalle osumiseen oli verrattain suuri.

Hovioikeus tuomitsi miehen 1 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen raiskauksen yrityksestä. Käräjäoikeuden tuomio raiskauksesta oli ollut 2 vuotta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja