Raamatun aikaista pössyttelyä: Muinaisesta pyhäköstä paljastui jäämiä kannabiksesta

4:49
Katso video: Egyptissä paljastettiin suuri muumiolöytö viime syksynä!

Israelilaiset arkeologit kertovat löytäneensä jäämiä kannabiksesta muinaisesta pyhäköstä eteläisessä Israelissa. Löydöstä uutisoi muun muassa ABC News.

Arkeologien mukaan löydös on varhaisin todiste kannabiksen käytöstä muinaisessa Lähi-idässä. Käyttö liittyy mahdollisesti rituaalien yhteyteen.

Jäämiä löydettiin 700-luvun eaa. aikaisesta Tel Aradin pyhäköstä, joka on kaivettu esiin 1960-luvulla. Se sijaitsee noin 60 kilometriä Jerusalemista etelään Juudean historiallisella alueella.

Pyhäkön sisällä piilevän kammion kalkkikivialttarilta löydetyn mustan aineosan koostumusta oli yritetty selvittää vuosikymmeniä tuloksetta.

Näytteiden kemiallisessa analyysissä toisesta alttarista löytyi marihuanan sisältämiä psykoaktiivisia yhdisteitä. Toisessa oli jäämiä olibaanihartsista, jota voidaan käyttää suitsukkeena.

Tutkimuksessa sanotaan, että hallusinoivia aineita on tunnettu aikakauden naapurikulttuureissa, mutta nyt tehty läpimurto toimii todisteena Juudan kuningaskunnan alueella tapahtuneesta tarkoituksellisesta päihdyttävästä käytöstä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja