Raakel Lignell Brysselissä: Ihmisiä kehotettu pysymään sisällä

MTV3:n Studio55.fi-ohjelman juontajanakin tunnettu Raakel Lignell lomailee parhaillaan Brysselissä poikansa kanssa. 

Kaupunki on Lingnellille tuttu, sillä hän on vieraillut siellä 15 kertaa aikaisemmin. Tällä kertaa kaikki on kuitenkin toisin.

– Normaalisti täällä on leppoisa meininki ja kaupungilla on hirveästi ihmisiä. Nyt kaduilla näkyy sotilaita ja poliiseja. Eilen illallakin ravintolan edessä oli poliiseja ja sotilaita vartiossa, Lignell kertoo MTV Uutisille.

Tänään päivällä Lignell kävi poikansa kanssa ostoskadulla. Ostosreissu päättyi kuitenkin nopeasti.

– Kauppias tuli sovituskoppiin sanomaan, että nyt kaupasta ulos, sillä kaikki kaupat suljetaan. Uhka on kasvanut. Kaduilla näkyy vähemmän ja vähemmän ihmisiä.

Iltapäivällä Lignell todisti poliisioperaatiota Grand Sablon -aukiolla.

– Siellä oli pidätetty neljä ihmistä autosta. Paikalla oli myös erikoisjoukkoja.

Metro on tänään ollut suljettu koko päivän. Lisäksi ravintoloita on kehotettu sulkemaan ovet jo klo 18.

– Hotellimme edessä on pieni aukio, jossa normaalisti on kojuja, mutta ne kaikki on purettu. Aukiolla on parkissa armeijan panssaroitu auto. Kaupunki on erittäin autio. Ei huvita lähteä illalla ulos.

Tietoa Brysselin tilanteesta Lignell kertoo saaneensa televisiosta ja netistä. Lignell kertoo, että ihmisiä on kehotettu pysymään sisätiloissa. Aiemmin tänään Suomen ulkoministeriö ohjeisti, että Brysselissä olevien tulisi välttää suuria ihmisjoukkoja.

Lignell kertoo, että heidän suunnitelmissa on käydä tutustumassa parlamenttiin maanantaina, mutta tilanteen vuoksi se voi jäädä väliin.

 

Lue myös:

    Uusimmat