Pystyykö Veikkaus puuttumaan ongelmapelaamiseen? Toimitusjohtaja johtajien bonuksista: "Meitä palkitaan vastuullisuudesta"

13:48
Tällaisena Veikkauksen toimitusjohtaja näkee rahapelaamisen tulevaisuuden: "Vuosikymmenen lopussa noin 80 prosenttia pelaamisesta tapahtuu netissä"

Veikkauksen toimitusjohtajan mukaan pelaajien tunnistautuminen ja sen sallimat ominaisuudet ovat ongelmapelaamista ehkäiseviä keinoja, joista on kiinnostuttu myös ulkomailla.

Veikkauksen suurimpia työkaluja digiaikana liikapelaamisen ehkäisyyn on ollut tunnistautuminen. Silloin asiakas voi itse asettaa itselleen pelikieltoja, jotka voivat estää pelaamisen esimerkiksi tietyn aikarajan tai käytetyn summan ylittyessä. Pelaamisen voi myös kieltää itseltään kokonaan.

Tunnistautuminen on laajennettu myös peliautomaatteihin, ja heinäkuussa se laajenee myös Veikkauksen pelisalien pöytäpeleihin.

Mutta riittääkö tunnistautuminen ehkäisemään ongelmapelaamista, jos taustalla on ongelmapelaamista?

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekosken mukaan tunnistautumisesta on saatu hyvää palautetta sekä pelaajilta että heidän lähipiiriltään.

Vaikka peliautomaatit ovat olleet suurimmaksi osaksi suljettuna koronaepidemian vuoksi, jo 6 700 pelaajaa on asettanut jonkinlaisen pelikiellon, joista lähes 70 prosenttia on pysyviä. Kun mukaan lasketaan nettipelit, yhteensä pelikieltoja on asetettu jo yli 30 000.

– Kun peliautomaatit pikkuhiljaa aukeavat, ennuste on se, että 10 000-30 000 ihmistä tulee asettamaan pelieston.

Sarekoski: Bonuksia maksetaan vastuullisuuden kehittämisestä

Kysymyksiä on myös herättänyt Veikkauksen johtajien bonusten yhteys pelien keräämien käyttäjien eli tunnistautumisten määrään.  

Toimitusjohtaja Sarekoski ei näe siinä ristiriitaa vastuulliseen pelaamiseen kannustamisen kanssa.

– Minä näen sen sillä tavalla, että meitä palkitaan tällä hetkellä nimenomaan sen turvallisen ja vastuullisen ekosysteemin rakentamisesta, johon tämä tunnistautuminen kuuluu.

Sarekosken mukaan ajatus siitä, että Veikkauksen johto haluaisi ihmisten pelaavan rajoituksitta, ei ole totta.

– Kestävä asiakassuhde voi ainoastaan syntyä siitä, että se pelaaminen pysyy hallussa.

Sarekosken mukaan peliautomaattien vähentäminen ja tunnistautuminen ovat tärkeitä työkaluja peliongelmien vähentämisessä. Hänen mukaansa Veikkaus seuraa, onnistutaanko tavoitteissa, vai tarvitaanko lisätoimenpiteitä.

Lisäksi pelien siirtyminen yhä vahvemmin nettiin auttaa Sarekosken mukaan pelaamisen hallintaa. Hänen mukaansa Suomen ongelmapelaamista ehkäiseviin keinoihin on ollut kiinnostusta myös ulkomailla.

– Uskoisin, että rahapelaamisessa ollaan Suomessa hetken kuluttua ollaan aika turvallisessa ympäristössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja