Mainos

Pysäyttävää videomateriaalia: Vielä hampaattomia elefanttivauvoja erotetaan perheistään kovaa vauhtia – päätyvät ahtaisiin häkkeihin Kiinaan

3:42
Katso CNN:n videomateriaalia nuorista norsuista yläpuolelta

Elefanttien jälkeläiset erotetaan nuorina perheistään ja lähetetään maailmalle häkeissä.

Zimbabwe on viime vuosien aikana myynyt luonnonvaraisia elefanttejaan maailmalle miljoonilla euroilla. Syynä myymiseen on ollut eläinten alkuperäisen elinalueen kuivuus, joka johtanut useiden elefanttien kuolemiin.

Zimbabwe saa bisnestä tekemällä kerrytettyä suojelukassaansa, jolla turvataan lajin tulevaisuus. 

Vaikka ajatus onkin jalo, on se saanut aikaan myös muita lieveilmiöitä. Nuorien elefanttien erottaminen perheistään sotii asiantuntijoiden mukaan elefanttien luontaista käyttäytymistä vastaan.

– Asiantuntijoiden mukaan norsut ovat uskomattoman sosiaalisia eläimiä. He kehittävät luonnostaan perhesiteitään koko elämänsä. Kun nuoret elefantit erotetaan perheistään ja lähetetään maailmalle, se on äärimmäisen traumaattinen kokemus niin lähetettävälle elefantille kuin sen perheellekin. 

Näin kuvailee uutiskanava CNN:n Afrikan kirjeenvaihtaja David McKenzie, joka päässyt seuraamaan läheltä Zimbabwen elefanttien elämää.

"Elefantit kuuluvat zimbabwelaisille ihmisille"

Eläimet valmistellaan lähetettäväksi porttien takana, jonne medialla ei ole pääsyä. McKenzien haastattelema hallituksen tarkastaja Chrispen Chikadaya kertoo, että hänelläkään ei ole asiaa porttien sisäpuolelle. 

– Tämä on turhauttavaa. Olen hallituksen nimittämä tarkastaja, ja on työtämme nähdä miten nämä eläimet voivat. Nämä ovat afrikkalaisia eläimiä, jotka kuuluvat esivanhemmillemme, lapsenlapsillemme. Ne eivät kuulu millekkään tietylle organisaatiolle, ne eivät kuulu kansallispuistoille. Ne kuuluvat zimbabwelaisille ihmisille, Chikadaya kertoo. 

CNN:n on julkaissut nyt videomateriaalia, jossa perheistään erotettujen nuorien elefanttien oloja kuvataan Kiinassa, jonne kaupatuista eläimistä suuri osa lähetetään.

Videolta on nähtävissä useita, vielä syöksyhampaattomia elefanttiyksilöitä, jotka kävelevät ahtaissa rautahäkessä levottomina. 

Katso CNN:n video yläpuolelta.

Lähde: CNN​​​​​​​

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja