Pysäyttävä kuva: Usain Bolt muistutti häikäisevästä ylivoimastaan

Usain Bolt päätti yleisurheilu-uransa kauteen 2017. 31-vuotias jamaikalainen ei ole kokenut tarpeelliseksi odotella kiikkustuolipäiviinsä saakka muistellakseen uransa huippukohtia.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu Usain Boltin jalkapallokuvioista.

Bolt on näet julkaissut tänään sosiaalisessa mediassa kuvan Pekingin vuoden 2008 olympialaisten 200 metrin finaalista. Mies shokeerasi kyseisissä kisoissa urheilumaailmaa tekemällä kolme maailmanennätystä (100 metriä, 200 metriä ja 4 x 100 metrin viesti). Viestiennätys tosin mitätöitiin myöhemmin, kun joukkuekaveri Nesta Carter kärähti dopigista.

– Joillakin ihmisillä on töitä, toisilla uria, mutta harvalla on kutsumus. Jos onnistuu jotenkin löytämään kutsumuksen, on voittanut jackpotin – se on tärkeintä, filosofoi Bolt otoksen yhteydessä.

Bolt kellotti kyseisessä 200 metrin juoksussa ajan 19,30 rikkoen samalla Michael Johnsonin maailmanennätyksen 0,02 sekunnilla. Boltin julkaisemasta kuvasta näkyy, kuinka isolla erolla hän löi takaa tulleet. Mies paransi maailmanennätyksen aikaan 19,19 seuraavana vuonna Berliinin MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat