Pyörätuolilla kulkenut nainen murhattiin kotonaan Salossa – 23-vuotiaalle elinkautinen, 16-vuotiaalle tytölle yhdeksän vuotta vankeutta

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa luettiin tänään kahdelle henklölle syytteet murhasta 3:38
Syyttäjä kommentoi tapausta toukokuussa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut nuoren miehen ja tytön liikuntarajoitteisen naisen murhasta. Henkirikos tapahtui viime marraskuussa Salossa naisen kotona.

23-vuotias mies tuomittiin murhasta elinkautiseen. 16-vuotias tyttö taas sai lievemmän, yhdeksän vuoden vankeustuomion. Tyttö oli henkirikoksen tehdessään nuori ja lisäksi alentuneesti syyntakeinen.

Oikeuden mukaan joukko ihmisiä oli ollut viettämässä aikaa uhriksi joutuneen naisen luona. Muut ihmiset olivat poistuneet, minkä jälkeen mies ja tyttö olivat kohdistaneet naiseen väkivaltaa. Väkivallan seurauksena nainen kuoli.

MTV uutisoi tapauksen karmaisevista yksityiskohdista

Naapurit tekivät marraskuisena yönä ilmoituksen poliisille naapurista kantautuneesta metelistä ja huudosta.

Jo kertaalleen paikalla käynyt Poliisipartio saapui toistamiseen paikalle aamuyöllä puoli kahden aikaan. Poliisipartio näki jo asunnon ikkunasta, että uhri makasi asunnon lattialla liikkumattomana verilammikossa. Naisen rinnassa oli pystyssä veitsi kahvaa myöten ja hänen kaulansa oli viilletty auki.

Nainen oli kuollut kaulan viiltohaavojen ja siihen liittyneiden vammojen takia sekä rinnan pistohaavan takia. Naiselle oli myös tullut veri-ilmarinta ja hän oli hengittänyt verta.

Syyttäjä vaatii parikymppiselle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja alaikäiselle tytölle vähintään 10 vuoden vankeutta nuorena henkilönä tehdystä murhasta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat