Mainos

Puutarhatuotteissa rajuja hintaeroja

Puutarhaunelmiaan parhaillaan toteuttavat suomalaiset joutuvat ensimmäiseksi päättämään missä kaupassa aikovat puutarhaostoksensa tehdä. Puutarhatuotteita myyvät niihin erikoistuneiden liikkeiden lisäksi myös muun muassa rautakaupat, halpaketjut ja erilaiset tavaratalot.

MTV:n uutiset vertaili puutarhatuotteiden hintoja viidessä liikkeessä: Taimiassa, Rautiassa, Hong Kongissa, Plantagenissa ja Kodin Terrassa. Hintaerot yllättivät.

Esimerkiksi Fiskarsin istutuslapion saa halvimmillaan alle neljällä eurolla Rautiasta, kalleimmillaan lähes seitsemällä eurolla Taimiasta. Mullassa ja katteessakin erot huimaavat. Noin 200 litraa multaa saa selvästi halvimmalla S-ryhmän Kodin Terrasta, kalleinta Biolanin puutarhan mustamulta on Plantagenissa.

Kasveja ostettaessa hintavertailu mutkistuu. Pelargonin, orvokin ja timanttituijan hintaerojen lisäksi kasveista pitäisi osata sanoa kuinka hyviä ne ovat. Vertailun halvin timanttituija löytyy Rautiasta, mutta voiko se olla myös hinta-laatusuhteeltaan paras?

- Jos ihan kaikista halvinta haetaan, niin siinä on jotain yleensä taustalla, on jouduttu tinkimään myös kuljetus- ja hoitokustannuksissa, ja sitten voi tulla epäonnistumisia myös, arvelee Suomen puutarhakauppiaiden hallituksen puheenjohtaja Sami Pihkoluoma.

Pihkoluoman mukaan kasvia ei pitäisi ostaa pelkän hinnan perusteella. Kasvissa pitäisi yleisilmeen lisäksi kiinnittää huomiota sen tuuheuteen, kasteluun ja juuripaakkuun.

- Marketeissakin voi olla hyviä taimia ja onkin hyviä taimia, mutta asiakkaan pitäisi vaan löytää se totuus. Sitten kun kasvien kanssa on tekemisissä vähän aikaa ja kokeilee ostaa niitä erilaisista myymälöistä, niin sitten hiljalleen oppii mitä mistäkin saa, hän jatkaa.

Puutarhakalusteissa hinnat vaihtelevat reippaasti, mutta pitävää vertailua on mahdoton tehdä, sillä tuotteet ovat eri merkkisiä ja laatuisia. Suuntaa antavaa kuitenkin on, että esimerkiksi halkaisijaltaan kolmemetrisen aurinkovarjon saa halvimmillaan alle kolmella kympillä ja kalleimmillaan siitä joutuu maksamaan lähes seitsemän kymppiä.

Kaikkien MTV:n uutisten vertailemien tuotteiden ostaminen halvimmasta paikasta säästää ostajalta noin seitsemän kymppiä.

Katso Marja Sannikan raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.