Puumalan kesän kohokohta työllisti poliisia – viisi henkeä vietiin majoittumaan poliisin hoteisiin: "Perinteistä Etelä-Karjala vs. Etelä-Savo ilmiötä esiintyi"

Etelä-Savossa Puumalassa vietettiin viikonloppuna Siltakemmakoita, joka on paikkakunnan kesän kohokohta. Poliisin mukaan itse tapahtumajärjestäminen sujui hyvin ja ihmiset olivat seuraamassa esiintyjiä hyvällä mielellä kauniissa säässä. Silti osa juhlijoista päätyi poliisin hoteisiin ja rikosilmoituksiakin kirjattiin.

Poliisin mukaan muu Puumalan kirkonkylä Siltakemmakoiden ulkopuolella oli valitettavan perinteen mukaan asia erikseen ja aiheutti työtä.

Paikkakunnalla oli runsaasti ulkopaikkakuntalaisia, joilla ei ollut aikomustakaan ostaa lippua itse tapahtumaan. Heidän alkoholin nauttimisensa ja muu juhlinta työllisti poliisia merkittävästi.

Useita pahoinpitelyitä ehkäistiin

Itä-Suomen poliisi oli resurssoinut tapahtumaan etäisyyden huomioon ottaen muutamia kenttäpartioita. Aktiivisella läsnäololla ja kokoontumispesäkkeiden tarmokkaalla valvonnalla saatiin ehkäistyä useita pahoinpitelyitä. Perinteistä Etelä-Karjala vs. Etelä-Savo ilmiötä kuitenkin esiintyi.

Kolmen päivän aikana sunnuntaiaamuun mennessä tapahtumasta tuotiin Mikkelin poliisiaseman säilytystiloihin yhteensä viisi majoittujaa. Moni poistettiin paikalta oman seurueensa tai taksin avulla. Tapahtumasta on laadittu vajaa kymmenen rikosilmoitusta, lähinnä pahoinpitelyjä ja vahingontekoja.

Poliisi kiittää itse Kemmakoiden järjestäjä- ja turvallisuusorganisaatiota, sekä Etelä-Savon pelastuslaitosta ja ESSOTEN ensihoitoa hyvästä yhteistyöstä.

Lue myös:

    Uusimmat