Mainos

Puuhelmet suojasivat uhria: "En muista, missä vaiheessa olen kaikki haavani saanut" – Oikeus kuuli viittä Turun puukottajan uhria

5:31

Turun joukkopuukottaja jätti maanantaina saapumatta Turun vankilan auditorioon ja vältti samalla kuulemasta viiden naisuhrinsa kertomukset. Lisäksi oikeudessa kuultiin alaikäisen uhrin isää.

Viimeinen uhreista oli nainen, jota ilmeisesti puuhelmet suojasivat.

Nainen kertoi oikeudessa, että mies tarttui hänen hiuksiinsa ja laittoi veitsen kaulalle. Hänen mukaansa mies sanoi Allah(u) akbar eli jumala on suurin.

Verityö päättyi poliisin ampumiin laukauksiin, jotka osuivat syytettyä Abderrahman Bouananea reiteen.

– Olen niin shokissa varmaan ollut, että minulla on sellaisia hämäriä kohtia siinä. Että en esimerkiksi muista, missä vaiheessa olen kaikki haavani saanut, nainen kertoi oikeudessa.

Bouanane vahingoitti kuolettavasti kahta naista sekä haavoitti kuutta naista ja kahta auttamaan tullutta miestä Turun keskustassa viime elokuussa.

Turvallisuuden tunne järkkyi

Oikeus kuuli myös alaikäistä tyttöä, jota Bouanane vahingoitti. Syyrialaistaustainen tyttö tiesi Bouananen ennestään, mutta ei varsinaisesti ollut tämän ystävä tai kaveri.

Tyttö kertoi turvallisuuden tunteensa järkkyneen iskun jälkeen.

– Kukaan ei voi ymmärtää, että minulle voi tapahtua Suomessa niin, tyttö sanoi.

Kahden edellä mainitun lisäksi oikeus kuuli naista, joka sai iskun rintaansa ja italiankielistä äitiä, joka työnsi iskun aikaan lastenvaunuja.

– En muista ihan tarkkaan, millä tavalla hän otti minusta kiinni. Muistan vain, että työnsin lastenrattaita vasemmalle puolelle ja tunsin pistoksen niskassa, italiaa puhuva nainen kertoi Turun joukkopuukotusoikeudenkäynnissä.

Viides maanantaina kuultu uhri puolestaan ehti välittää verellä soittopyynnöt äidilleen ja pojalleen ennen muistikuvien menettämistä. Esitutkinnassa nainen kertoi, että piirsi verellään maahan T- ja Ä-kirjaimet, joista hänen työkaverinsa päätteli soittopyyntöjen sisällön.

Poistettiin aiemmin salista

Bouanane on aiemminkin ollut poissa salista, tosin ei ennen omasta tahdostaan. Viime keskiviikkona syytetty poistettiin istunnon loppupuolella auditoriosta, kun hän hermostui puukottamalleen Hasan Alazawiille.

Alazawii lähti elokuussa Bouananen perään ja luonnehti istunnossa tämän käytöstä toistuvasti pelkurimaiseksi.

Syyttäjä vaatii Bouananelle rangaistusta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä. Bouanane on myös kertonut poliisin kuulusteluissa, että oli omasta mielestään paikalla toteuttamassa terroritekoa. Puolustus on kuitenkin kiistänyt, että teot olisi tehty terroristisessa tarkoituksessa lain tarkoittamalla tavalla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.