Putkiremontti ja suihkuhuone

Perheeni asuu Salossa v. -73 valmistuneessa rivitalossa (83 m2), johon pian alkaa putkiremontti. Miten remontoimme suihkuhuoneemme (n. 2,5 x 2,5 x 3 m) putkiremontin yhteydessä? Seinät ja lattiat on laatoitettu huonosti v.90 ja katossa on paneelia. Remontissa lasketaan katto, laatoitetaan uudelleen ja laitetaan lattialämmitys. Annatko mahdollisimman pian ohjeita? (Suihkun alla nyt on laattasaumassa vähän mustia homepilkkuja, samoin 1 cm alueella seinässä). Kaksi ikkunaamme huurtuu öisin: mielestämme ei asuntokosteutta ole, mutta pitääkö ikkunat tiivistää vai vaihtaa?

Et kerro mistä aineesta pesuhuoneesi on rakennettu, etkä sitä minkälaiset rakenteet siellä ylipäätään on. Ei ilman asian tutkimista kukaan voi antaa kattavia remontointineuvoja, joten kehottaisin ottamaan yhteyttä asiantuntijaan paikkakunnallanne.

Kosteusvaurion korjaamisessa on lähtökohtana se, että mietitään mistä syystä vaurio on päässyt syntymään. Ei tyydytä yhteen syyhyn vaan haetaan kaikki mahdollinen, joka on voinut edistää vaurion syntyä. Puretaan rakenteet, muutetaan ne sellaisiksi, että niiden on mahdollista kestää. On järjetöntä korjata tuhoutuneita rakenteita entisenlaiseksi. Eivät ne kestä korjattuna, jos eivät kestäneet uutenakaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja